4. marca 2020

Monika Hrastnik že dirka, kaj je z vodniškimi/učiteljskimi licencami KZS, Rotnik v živo s Crankworxa, Avče na FB in IG, zaposlitve pri Giant/Freestyle in Extreme Vital, intervju Frane Medić, DP dirkališče, delavnica Bikegalaxy, TK šola s TSKO Kamnik, nov servis Železniki …

Mona začela v Franciji

Monika Hrastnik je s francosko ekipo Team Dorval AM že začela sezono dirkanja v spustu in sicer s tretjim mestom na dirki Brioude DH Cup na jugu Francije. Prehiteli sta jo svetovna prvakinja Myriam Nicole in ekipna kolegica Mariana Salazar. Pri moških je bil najhitrejši domačin Amaury Pierron, drugouvrščeni iz svetovnega pokala. Vrstni redi (klikni na Classement).

Naslovna fotografija Vincent Pietri @vincent_pietri

Vodniške/učiteljske

Priznamo, ne razumemo več vseh sprememb pri vodniških in učiteljskih licencah Kolesarske zveze Slovenije, ki so v imenu novega Zakona o športu zdaj združene s trenerskimi. Niti ne vemo, če so vse prav razumeli na prijavim.se. V glavnem, neka do-usposabljanja bodo.

Rotnik in PSL Crankworx v živo

Kdo bo vstal jutri (v četrtek) navsezgodaj zjutraj, da bo navijal za Urbana Rotnika v paralelnem slalomu festivala Crankworx v Rotorui na Novi Zelandiji? Prenos od 4:30 zjutraj na pinkbike.com.

Družabne Avče

Nekaj se dogaja nad Kanalom. ŠKTD Avče ima novo stran na Facebooku in še profil na Instagramu.

{loadposition inside}

Giant/Freestyle zaposli v Lj in Mariboru

Kolesarska trgovina v svojih poslovalnicah na Samovi v Ljubljani in pod Pohorjem v Mariboru zaposli prodajalce. Podrobnosti na freestyle.si.

Extreme Vital išče serviserja

Poleg prodajalca/prodajalke v poslovalnici na Tržaški cesti v Ljubljani zdaj Extreme Vital išče še serviserja/serviserko koles. Glej na www.extremevital.com.

DH majstor Frane Medić

Hrvaška stran AKL Bajk o mladem spustašu iz Crikvenice, ki je lani v najmlajši kategoriji lepo stresel Unior DH Cup. Intervju na aklbajk.com.

DP velodrom

Državno prvenstvo na prenovljenem dirkališču v Češči vasi se je glede na časovno stisko zelo lepo posrečilo. Matevž Govekar (MBK Črni Vrh/mebloJOGI) je presenetil z naslovom državnega prvaka v disciplini 1000 m z 200 m šprinta. Poročilo na prijavim.se.

Delavnica z Bikegalaxy

31. maja Bikegalaxy vabi v bike park Krvavec na enodnevno delavnico nadaljevalne šole. Dogodek na Facebooku.

Tečaj za turne kolesarje pri TSKO PD Kamnik

Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik razpisuje tečaj za turne kolesarje. Uvodni sestanek bo v torek 17. marca. Več na tsko.pdkamnik.si.

Novo v Železnikih

Čisto novo, od tega tedna: Servis koles Železniki. www.facebook.com/serviskoleszelezniki

Energija @ Rabac

Energija team poroča s svojih priprav v Rabcu. Beri na energijateam.com.

Calcit A team 2020 si obeta

Pričakovanja trojice iz prve ekipe Calcit bike teama pred novo sezono v članku na calcit-bike.com.

Kamnik nagrajuje

Med nagrajenimi športniki občine Kamnik za leto 2019 so tudi kolesarji Calcit bike teama, predsednik Cufi pa je dobil priznanje za delo. Beri na calcit-bike.com.

Človeška ribica v 2021 etapno

Human Fish Gravel, ki letos 13. maja prireja makadamkarsko dirko, je za maj 2021 napovedala 4-dnevno etapno dirko! Dogodek na Facebooku.

Kako je nastal video B3 S!CK

Na mtb.hr so pripravili zgodbo iz zakulisja nastajanja videa Nikole Klačinskega z Ivanom Bašićem na kolesu. Hej, fotka Salme Hayek je v članku! Beri na mtb.hr.

Sutorman DH

Za neučakance, ki ne morejo dočakati domačih dirk v spustu: 28. in 29. marca bo dirka Sutorman DH v Črni gori. Vemo pa točno toliko.

Sledite nam