9. junija 2010

Cesta: Luka Mezgec je v Quebecu hud model! Vrečer in Mugerli pri vrhu v Avstriji, cestni krst za Lenarta Noča. Dodano: Jerry v BMX finalu na Nizozemskem + Guru na radiu Slovenija. Koroški pokal #5 Košenjak. Cro maratona: Đir Malinska in Trocal-Psunj. Solo 24 Varadžin konec meseca. Mislav trip At/De. Alpentour Trophy muni. Giantovi zvezdniki slovensko.

Luka, tile dve nistva švoh, ampak na pro touru so še boljše (foto coupedesnationssaguenay.com)

Luka, tile dve nistva švoh, ampak na pro touru so še boljše (foto coupedesnationssaguenay.com)

Mugerli desno na odru ob Ternovšku in Kvasini (foto Marjan Kelner)

Mugerli desno na odru ob Ternovšku in Kvasini (foto Marjan Kelner)

Solo 24 Varadžin - se bodo našli slovenski junaki?

Solo 24 Varadžin – se bodo našli slovenski junaki?

Mislav na avstrijsko-nemški turneji

Mislav na avstrijsko-nemški turneji

Žiga Sternad prvi skozi cilj na 20km maratončku v Schladmingu (foto monociklist.si)

Žiga Sternad prvi skozi cilj na 20km maratončku v Schladmingu (foto monociklist.si)

Luka Mezgec zmagal v Kanadi
Lani še reprezentant v mtb krosu, minuli konec tedna zmagovalec štiridnevne cestne etapne dirke pokala narodov za mlajše člane v Quebecu Kanadi. To je Luka Mezgec.
Zanimiv del zgodbe je, da se je Luka boril z mešano ekipo UCI, ki jo trenira njegov lanski trener Luka Žele. Luci je tudi lahko zadovoljen, saj je njegov varovanec, Eritrejec Daniel Teklehaimanot, zmagal v drugi etapi in tudi oblekel majico vodilnega, preden ga je naslednji dan slekel prav Mezgec. Želetova ekipa je imela v skupni razvrstitvi 7. in 9. uvrščenega.
Stran dirke >>
Poročilo na SiOLovem Sportalu >>

Mugerli tretji v Velikovcu, debi za Noča
Bližje domovini so se cestni kolesarji merili na dveh dirkah na avstrijskem Koroškem. Sobotni vzpon na Diex je dobil nekdanji državni prvak v krosu Robert Vrečer, v nedeljski cestni dirki v Velikovcu pa je bil tretji njegov kolega v Perutnini Matej Mugerli, ki je na mtb še vedno član ekipe Uni-FBI.
Ta cestni dirkaški vikend je bil debitantski za bivšega državnega prvaka v mtb maratonu Lenarta Noča (E-hub team), ki se je odzval na povabilo Adria mobila. Lenart sicer ni dosegel opaznih uvrstitev, a je z eksperimentom zadovoljen: “Nekaj povsem novega zame, dobra izkušnja. V čast mi je bilo, da so me povabili in rad se jim bom še kdaj pridružil, tudi oni so izrazili zanimanje,” je povedal Lenart, za katerega pa se ni bati, da bi povsem presedlal na cesto.
SiOL Sportal, poročilo sobota >>
SiOL Sportal, poročilo nedelja >>

Jerry na Nizozemskem spet v finalu
Reprezentanta Lovro Dejak (KK Ribn’čan) in Tomaž Jeras (KK Planet Adrenalin) sta se minuli vikend udeležila 7. in 8. dirke evropskega prvenstva v dirkanju s kolesi BMX Valkenswardu na Nizozemskem – v deželi tulipanov, lesenih cokel, impresionantne arhitekture in drugih podeželskih lepot. V sobotu se nobenemu od obeh ni uspelo uvrstiti iz motov v nadaljnje tekmovanje. V nedeljo pa se je Jerry kljub slabim štartom uvrstil v finale, kjer pa je v borbi za končno drugo mesto spektakularno padel skupaj s tekmovalcem iz Nizozemske in na koncu osvojil nehvaležno 6. mesto.
BMX reprezentanca s tekmovanjem v evropskem pokalu nadaljuje čez 10 dni v Klatovyju na Češkem. Žal sem včeraj grdo padel na treningu v Mariboru in si prislužil mavec na levem zapestju. Poškodba je resna. Zanašam se na svojega fizioterapevta Alena Lilića, da me do Češke ‘spravi skupaj’, saj še vedno držim skupno 2. mesto v prvenstvu,” je za mtb.si povedal Jerry.
Poglej video, kako Jerry v Walkenwaardu ugrizne v asfalt >>

Guru na radiu
Ponoči sicer večina spi, Gorazd Stražišar pa je bil sinoči gost nočnega programa Radia Slovenija. Tema: gorsko kolesarstvo, kaj pa. Prisluhni >>

Spet Natalija in Iztok
Peti vzpon Koroškega pokala je bil minulo nedeljo na Košenjak – zaradi vzpona za 730 višinskim metrov v desetih km ga imajo tudi za kraljevskega v pokalu. Najhitrejša sta bila Iztok Dogša (Ganesha team) pri moških in Natalija Anderluh (MTB Koroška) pri damah. Šesti vzpon bo že to nedeljo, 13. junija, na Šentanel nad Prevaljami. Podrobneje na strani MTB Koroška >>

Đir po Dubašnici: Vesel s Sirotićem
Na prvem od treh maratonov pokala Istre in Kvarnerja v Malinski na Krku je bil na 66 km trasi najhitrejši Sanjin Sirotić, ki je bil v cilju za mišjega pred veteranom Petrom Veselom (Uni-FBI). Tretjeuvrščeni Marin Prodan je za njima zaostal četrt urice. Aleš Boben (KK Postojna) je bil 8. Poročilce na Ciklomaniji s povezavo na vrstne rede >>

Roset zmagovalec Psunja
Maraton Trocal-Psunj v Slavoniji je tokrat minil brez slovenske udeležbe. Na 60 km je zmagal Pavao Roset (BK Kalorija), edini s časom pod štirimi urami in z več kot 8 minutami prednosti pred Đanijem Simčićem (BGK Tuškanac) in 12 pred klubskim kolegom Josipom Domjančićem.
Vrstni redi (PDF) >>

Solo 24 Varaždin
V varaždinskem klubu Asi se lotijo marsičesa. Tako bodo letos priredili prvo 24-urno dirko za posameznike. Datum je nov: 26. in 27. junij.

Mislav pri nemškogovorečih
Mislav Mironović poroča s svoje turneje po Avstriji in Nemčiji. Beri na strani Dropbike >>

Alpentour Trophy muni apdejt
Dolžni smo še dodatno informacijo o nastopu slovenskih monociklistov ne MTB festivalu v Schladmingu. Še zlasti, ker je bil nastop uspešen. Omenili smo trojno slovensko zmago v spustu po progi svetovnega pokala: zmagal je Žiga Sternad pred Janijem Dobnikom in Urhom Pantnerjem. Dan zatem, v soboto, je Žiga zmagal še 20 km maratonu. Na tesno je šlo, več v Žigovem blogu >>

Giantovi dirkači slovensko
Z majem je zaživela slovenska stran znamke koles Giant, z junijem pa še posebna podstran, namenjena kolesarskim ekipam in posameznikom na Giantih: cestnemu moštvu Rabobank, mtb/ciklokros ekipi Rabobank, mtb ekipi Giant Factory, frirajderju Kurtu Sorgu … Vse o kolesarjih, fotogalerije, novice … Sledijo še Slovenci na Giantih. Tukajle >>

Sledite nam