14. marca 2012

Klavrn konec trgovca z 29 trgovinami. Felc za Črn trn. Buzet Budinu. DH1? Novi dropbike.com Puklova roka to soboto (video).

Neslavni konec TrgoAvta
V zadnjih dneh ste lahko tudi v splošnih medijih brali zgodbe o TrgoAvtu in klavrnem koncu podjetja. Zastopnik za kolesa Merida in čelade Lazer je očitno v tako velikih finančnih težavah, da je rešitev nemogoča. V preteklih tednih je veliko delavcev zapustilo podjetje, zadnji v začetku tega tedna; poslovalnice so zaprte. Do lastnika se novinarji niso prebili, mi ga ne poznamo, saj očitno ni ravno kolesarski navdušenec. Stečaj je očitno neizogiben. Mediji poročajo še o poskusu prenosa zaloge na podjetje Mega SM d.o.o., kar pa ni uspelo. Zadevo pa preiskuje tudi policija.
Neuradno smo izvedeli še, da je vsa kolesa in opremo iz vsaj dveh poslovalnic zaplenila ena izmed bank, v banki teme ne komentirajo. TrgoAvto ima po podatkih spletne strani kar 29 trgovin, seveda niso vse specializirane za kolesa, a vendarle bo to močno premešalo karte na trgu. Ob tem je treba opozoriti še na trgovine na Hrvaškem in v Srbiji. Neposredno povezana s to zgodbo je zgodba o odprtju nove trgovine Velocenter prejšnji teden v Celju, saj sedaj tam dela večina zaposlenih iz tamkajšnjega TrgoAvta. Mimogrede, Velo je iz program TrgoAvta tudi že prevzel znamke Lazer in otroška kolesa Kawasaki. Distribucijo znamke Merida pa bo prevzel italijanski distributer New Line.

Na uvodni fotografiji Tanja Žakelj pred leti, ko je bil TrgoAvto opremljevalec reprezentance v krosu s kolesi in čeladami. Foto Grega Stopar.

Felc za Črn trn
Zrela okrepitev v spustaški ekipi Črnega trna, iz domače Sloge 1902 k njim prestopa Idrc Boštjan Felc, nekdanji članski reprezentant in prvak. Felc je z znamko koles Cult, pri kateri je deležnik, tudi opremljevalec Ajdovcev v 4X in DH.

V devetem krogu v Buzetu Budin
V devet krogov dolgi deveti preizkušnji zimske lige je bil v nedeljo v Buzetu najhitrejši Matjaž Budin (MBK Orbea) pred mladincem Rokom Korošcem (Calcit bike team GT) in veteranom Mitjem Tancikom (Energijateam.com). Med 99 uvrščenimi so jim sledili Gregor Dimic, Matej Berger (oba Energijateam.com), Nejc Černilogar (Črn trn), Blaž Kadivec (Energijateam.com), Nace Krivonog (KK Ravne), Peter Zupančič (Calcit bike team GT) in na 10. mestu prvi Hrvat Paolo Rigo (GBK Tuškanac). Z dvema krogoma manj in 28. časom je bila prva dama Buzeta Ana Zupan (Energijateam.com).
V skupni razvrstitvi pred naslednjo preizkušnjo, ki bo to nedeljo 18. marca v Labinu, še vedno vodi Saša Vidović.
Video, tokrat s kamere na/pri Jaku Tanciku
FB skupina lige

DH1 ne sploh
Saj sploh ni novica, da serije ne bo, čeprav je nikdar niso uradno odpovedali. Vpis v naš koledar smo gladko prečrtali in to je to …

Novi Dropbike
Hrvaška stran Dropbike.com ima novo obliko in tudi precej širšo vsebino kot doslej. Bravo!

Puklova roka v resnici TO soboto
Če mislite, da ste že zamudili letošnji kros za Puklovo roko, se motite. Potem, ko so ga nameravali izvesti prejšnjo soboto, so ga dan prej prestavili na to soboto, 17. marca. In to .. zvečer? Prijave pri vzpenjači do 20. ure. štart ob 21.30.

Video napovednik krosa s Puklom in Flisarjem

Sledite nam