26. junija 2011

Evropsko prvenstvo za tekmovalce veteranskih kategorij v Kranjski Gori se je končalo s spustom in kolajno Roka Podbevška.

Evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu Hit MTB Masters 2011
se je v čudovitem sončnem vremenu zaključilo s spustom z Vitranca. Izmed naših tekmovalcev je bil naslovu najbližje Rok Podbevšek, ki se je moral na koncu zadovoljiti z bronom. 7 naslovov v spustu je za razliko od krosa lepo razvrščenih po stari celini.

Enako kot včeraj na krosu smo tudi danes videli fantastične nastope masterjev, ki so na progi za spust v kolesarskem parku pod Vitrancem vozili enako hitro in drzno, kot to vidimo na članskih dirkah. Zmagovalec najmlajše kategorije 30-34 let Yoann Paccard iz Francije je zmagal celo s časom pod mejo treh minut, kar je vsekakor lep dosežek in dokaz, da je šel eden izmed sedmih naslovov v prave roke. Ta skupina je bila zelo zanimiva tudi zaradi upov naših tekmovalcev. Rok Podbevšek, še lani tekmovalec v članski kategoriji, je bil včeraj drugi najhitrejši in danes upal na še boljše mesto. Vendar je svojo finalno vožnjo začel slabo, s padcem na prvem gozdnem odseku, nato pa vozil na meji in se uvrstil na končno tretje mesto. Bron v močni konkurenci je še vedno lep dosežek in motivacija za prihodnje leto, ko se prvenstvo vrača v Kranjsko Goro.

V isti kategoriji je Sebastjan Zmrzljak dosegel prav tako zelo dobro 6. mesto. V naslednji starostni skupini pa so gledalci ob progi najbolj glasno navijali za Sašo Merljaka, včeraj četrtega. Vendar je tudi Saša padel in nazadoval na 12. mesto, mesto pred in za njim pa sta dirko končala Boštjan Felc in Primož Štrancar. Slednji je na koncu dobil tudi posebno priznanje za najboljšega “kombinatorca”, saj je nastopil tudi v včerajšnjem krosu.

Evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu za starejše tekmovalce se je za zdaj zaključilo, a že čez leto dni se tekmovalke in tekmovalci vračajo na enako tekmovanje na isto prizorišče. Tudi poraženci so s prvenstvom, prizoriščem in gostoljubjem gostiteljev več kot zadovoljni in so obljubili širjenje dobrega glasu in še večje število udeležencev v letu 2012.

Evropski prvaki kategorij masters v spustu, Kranjska Gora / 26. junij 2011
30-34 let – Yoann Paccard (Fra)
35-39 let – Laurent Georges (Bel, Windose Granville Houffalize)
40-44 let – Eddy Mollier (Fra, CK Racing Santa Cruz)
45-49 let – Alastair MacLennan (VB, Nukeproof)
50-54 let – Max Schuster (Avt, Muskelkater Genesis)
nad 55 let – Patrick Sicard (Fra, ASEC)
ženske – Birgit Braumann (Avt, Specialized Mountainbiker.at)

www.mtbkranjskagora.si

Na uvodni sliki zmagovalci skupine 30-34 let, na desni je bronasti Rok Podbevšek; vse foto Grega Stopar

Sledite nam