BMX Race Ljubljana
3. avgusta 2020

Prvi letošnji dirki slovenskega pokala sta postregli z atraktivnimi vožnjami in mednarodno konkurenco. V soboto huda vročina, v nedeljo pa spremenljivo vreme z občasnimi plohami.

BMX Race Ljubljana postaja vedno bolj prepoznavna tudi preko meja. Tokrat v starejših kategorijah s prevlado tujcev, v mlajših pa z odličnimi predstavami mladih tekmovalcev treh največjih slovenskih klubov BSX Racing Team, KK Črn trn in gostitelja KD Rajd.

Sobotni foto utrinki

V soboto so bile tekmovalcem in tekmovalkam visoke temperature največji sovražnik, poleg tekmecev seveda. Atraktivne vožnje, spretnost in sveda boj “mož na moža” so glavne značilnosti te olimpijske discipline.

Nedeljska preizkušnja

Nedeljsko dogajanje je zaznamoval dež, ki je dodobra razmočil progo, a so jo organizatorji v kratkem času spravili v red in je bila po mokrih treningih pripravljena na finalne obračune, ki so potekali skoraj brez kaplje dežja. Tudi tokrat pestro dogajanje na progi, z nekaj atraktivnimi manevri, padci brez hujših posledic, predvsem pa s čistim dirkanjem, ki so ga vsi že močno pogrešali.

Fotografije Grega Stopar / KD Rajd

Preberi še

Nemec Webster in Madžar Bujáki na BMX Race Ljubljana korak pred vsemi
BMX Race Ljubljana: Video zadnje članske dirke prvega dne

Sledite nam