pumptrack Lesce, parkitect
Freestyle luči
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
5. maja 2021

Drugi pumptrack v radovljiški občini ni asfaltiran, prihaja oddaja Na kolo, razprodana maraton Helter Skelter in (že zaključen) krajši Kostelićev Tour de Marča, Teva kampi, Rogašovci na FB, Ločnikar v Benečiji, Enduro ZG in avstrijski parki.

Lesce imajo pumptrack!

Za spremembo ga niso zgradili ne Alliance ne Batt, ta je kar modularni v sodelovanju KS Lesce z Elanom Invento, proizvajalec je švicarski Parkitect. Na otroškem igrišču pri Družbenem centru so ga odprli v soboto. Razlog za to vrsto “gradnje”? Poleg nižje cene (30.000 €) tudi zazidalni načrt na parceli. Pa še pohvalijo se lahko, da so bolj varčni kot Radovljičani, kjer je Alliance ravno zaključil asfaltnega.
Da je nekdanji član Odbora za gorsko kolesarstvo Matjaž Planinšek svetnik v krajevni skupnosti, tudi ni škodilo.

Naslovna fotografija KS Lesce.

Na kolo

Danes ob 19. uri na kanalih Kolesarske zveze Slovenije premiera nove kolesarske oddaje Na kolo. YouTube kanal KZS in Na kolo na Facebooku.
Pa ne iščite po ključniku #nakolo, čeprav je vseeno boljši kot #dase.

Helter Skelter

Sobotni maraton v Rabcu za serijo Adria Bike je razprodan. FB dogodek.

Tour de Marča

Hrvaška smučarska legenda Ivica Kostelić je minuli konec tedna s partnerji blizu Ivanić Grada priredil simpatično krožno MTB dirko Tour de Marča. Udeležba omejena in razprodana. Več na Facebook strani, še zmagovalec Siko in Ivo sta posnela pogovor, po slovensko.

Teva bike kampi

Štartali so kampi KD Rajd. Razpisani so kampi MTB junior, MTB in Girls only. Skoči na bikekamp.si, da se ne boš učil(a) na lastnih napakah.

Park Rogašovci na FB

Parkcu na zatilju kokoškine glave v upravljanju KSŠD Sveti Jurij, znanem po dvoboju Trebaš, zdaj lahko slediš na Facebooku na naslovu www.facebook.com/bikeparkrogasovci

Bojči beneški

Bojan Ločnikar (KD Celje) je minuli konec tedna nastopil na krosu pokala Benečije (Veneto Cup) v kraju Farra di Soligo SZ od Benetk. V veteranski kategoriji Master 4 je zasedel 6. mesto. Vrstni redi. Morda še večja novica je, da smo “nesocialnega” pionirja slovenskega XC dirkanja našli na Instagramu. No, saj ne da kaj objavlja …

Enduro Zagreb

Zagrebška enduro dirka bo to nedeljo, 9. maja, na Grmoščici. Rekreativna, pravijo. www.endurozg.eu

Avstrijski parki (+ še kakšen) se odprejo …

Upamo, da nisi zamudil našega članka o otvoritvah slovenskih parkov in novostih v njih: Slovenski bike parki v sezoni 2021. Avstrijski Lines magazin je datume odprtja domačih parkov (in nekaterih čez mejo) zbral na lines-mag.at.

Freestyle luči
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam