pumptrack Rakitna
16. decembra 2020

Zelena luč za kolesarske trgovine v štirih regijah, čelade pa še ne boš pomeril. Nova pumptracka Rakitna in Brežice in pump SP kvalifikacije 2021, dva modela na Rundi, Rok Perko na Valu 202, Bicycling čez Slovenijo in ena iz Poleta.

Trgovine delajo

Včeraj so lahko odprli trgovine s športno opremo (torej tudi kolesarske) v štirih regijah z boljši epidemiološko sliko: gorenjski, osrednjeslovenski, obalno-kraški in goriški. Predvidoma do 23. decembra. Omejeno je število ljudi v trgovini glede na površino, pomerjanje oblačil in obutve ni dovoljeno (v našem primeru bomo dodali še zaščito, recimo čelade).

Aja, pa z aplikacijo #ostanizdrav lahko v naštetih regijah kolesarimo malo dlje … Vse na gov.si. Naprimer konec tedna na Savskih 50.

Pumptrack nacija: Rakitna, Brežice

Tahitre novičke brez graditeljev Alliance ASE ne bi bile enake – mogoče bi lahko bili pokrovitelji?! Tokrat so v družabnih medijih izdali fotografije novega pumptracka na Rakitni (naslovna fotografija). Na prvi pogled preprost, a glej ti to ravnino za ritem! Pa seveda lahko po mili volji križaš, če ni prometa, in voziš en zavoj v obe smeri. V blogu pa nekaj z gradbišča v Brežicah.

Red Bull pumptrack SP 2021

Še ena iz sveta pumpanja čez grbine: bi morda pri nas že imeli kakšno kvalifikacijsko dirko za SP na pumptracku, če bi pri nas gradil Velosolutions in ne domačini? Takšen bo spored v 2021 v kar 21 državah.

Na Rundi

Z runda.si tokrat za semle izberemo zgodbi dveh modelov: ena je o BMX vzdržljivcu Damijanu Hočevarju in druga o britanskemu ciklokros in XCO fenomenu Thomasu Pidcocku, ki je minuli konec tedna opral Mathieuja vdP-ja.

To je Rokova “muska”

Smukač in enduro tekmovalec Rok Perko na Valu 202 izbere glasbo in pove kar veliko tudi o gorskem kolesarstvu. Ne, Rok, gorsko kolesarstvo ni tako noro rizičen šport. Je pa, če si tako hiter kot ti! 😀 V arhivu Vala 202.

Bicycling čez zahod Slovenije

Reportaža z bolj cestno-makadamskega prečenja zahoda Slovenije po novi trasi Bike Slovenija Green na bicycling.com.

Naprej je treba

… In čisto nepovezano, ko je bil ravno Primož Kališnik včeraj Na verigi (in ko ravno nimamo nekih dolgih Tahitrih): Primoževa včerajšnja kolumna v Poletu z nekaj splošnimi in kolesarskimi modrostmi ter s Pavletom Kozjekom v hlačah Novice Extreme na GT-ju nekje v gorah …

Sledite nam