ciklokros, Luka Mezgec, Rok Korošec
2. decembra 2020

O usodi CX pokala in prvenstva, odprte prijave na maraton festivala Soča outdoor 2021, novo v protidopinških pravilih, 2x Polet in Runda ter ultrakolesarski podcast z Balohom in Robičem.

Ciklokros pa … upajmo, da januarja

Tudi na mtb.si smo iz koledarja zbrisali novembrske in decembrske datume slovenskega pokala v ciklokrosu. Koordinator za to disciplino Miha Ukmar pravi, da si želijo vsaj državnega prvenstva v januarju. Tudi na mednarodni sceni ni lahko. Več na prijavim.se. Veliki svetovni spopad pa napovejo na runda.si.

Na fotografiji DP 20017/18 v Šenčurju, Luka Mezgec in Rok Korošec

MTB maraton na soškem festivalu

Soča outdoor festival ima že vse splanirano za 2021 – spet tudi z MTB maratonom, ki bo v nedeljo, 4. julija. 42 km in 1500 v.m. Prijave so odprte!

Doping 2021: Popust za travo in še kaj

Svetovna protidopinška agencija WADA je objavila listo prepovedanih snovi in postopkov, ki začne veljati 1. januarja. Prevod je na voljo pri Slovenski antidoping organizaciji SLOADO. Med novostmi so znižane kazni za uporabnike “snovi, ki se zlorabljajo” – kokain, heroin, ekstazi in THC. Še vedno pa so kazni! O tej temi tudi pinkbike.com.

Zimsko kolesarjenje

MB Cvjetičanin v Delu / Poletu o kolesarjenju v hladnejšem obdobju. Beri na delo.si.

Kako dolgo je prav dolgo?

Primož Kališnik na istem naslovu (Polet) o tem, kakšna je idealna dolžina kolesarjenja. delo.si.

Kolesarski (ne)žurerji

Pa še ena z Runde: Matejevo razmišljanje o tem, zakaj so cestne rekreativne prireditve tako goveje in zakaj nihče ne spije kakega piva. No, saj na MTB tudi ni več tako divje, kot je bilo … Beri na runda.si.

Ultrakolesarski podcast s Slovencema

Nal Jure Robič in Marko Baloh sta bila gosta podcasta The Ultra Cycling Show. Marko je ultrakolesar, Nal Jure, sin 5-kratnega zmagovalca RAAM-a, pa je dejaven predvsem na gorskem kolesu. Slediš mu lahko na @naljurerobic.

Sledite nam