Vadnica, Kristjan Vreček
13. marca 2022

Kristjan se je odločil zavrteti se s kolesom tako, da bi videl svet z druge perspektive. Pomagala sta mu Jaka in Boris.

Pred dobrim letom dni je Kristjan Vreček vadil samomorilskega brezročneža oziroma v angleškem jeziku “suicide no hander”. Njegov mentor je bil nihče drug kot slovenski frirajder, ki svoje trike večinoma izvaja v okolici svojega drugega doma, v Kanadi – Jaka Hartman. In samomorilski brezročnež mu je tudi uspel.

Bil je že čas, da se Kristjan loti izvedbe novega trika. Na seznamu želja se je našel backflip, po slovensko salto nazaj. Na kolesu, seveda!

Kristjan zgodbo opiše nekako takole:

“Backflip je bil drugi trik na mojem seznamu želja. Spomnim se časov, ko sem kot mulc opazoval Maria Markotiča, Luko Vrstovška in Marka Draguljiča, ki so flipali že leta 2005, a me takrat ni bilo dovolj v hlačah, da bi poizkusil kaj takega. Zdaj pa sem pripravljen in to pri 31 letih in kot oče dveh otrok. Idealen čas, kajne?”

Kristjan je imel ob sebi dva odlična mentorja, virtuoza na gorskem kolesu Borisa Režabeka in prvo violino BMXa prostega sloga Jaka Remca. Vadili so v BMX parku Tržič in na dirtih ob BMX progi v Mariboru. Je Kristjanu uspelo vknjižiti še drugi trik s seznama želja?

Kamera: Klemen Humar @klemenhumar
Montaža: Maks Pikec @maks_pikec

Mentorja

Jaka Remec @jakaremec
Boris Režabek @borisrezabek

Oglej si še

Vadnica: Samomorilski brezročnež

Sledite nam