Svetovni pokal Mont Saint Anne
2. avgusta 2022

V kanadski provinci Quebec, natančneje v zimskošportnem središču Mont Sainte Anne, bodo na sporedu predzadnja dejanja letošnjega svetovnega pokala.

Če za neko prizorišče lahko zapišemo klasično ali pa legendarno, potem za MSA lahko zapišemo, da je klasično in legendarno! Že trikrat so gostili svetovno prvenstvo, letos pa bo na tem prizorišču že sedemindvajsetič potekal svetovni pokal!

Proge v Mont Sainte Anne

Seznam prijavljenih najdeš na uci.org. Tudi tokrat bo na dirki svetovnega pokala od Slovencev nastopila le Monika Hrastnik (Dorval AM Commencal)

Pregled proge za olimpijski kros

Proga v Mont Sainte Anne bo nekoliko spremenjena, organizatorji so odstranili odsek “La Beatrice”. Proga po večini ostaja naravna. Po deloma neoznačeni progi te popelje Viviane Favery Costa. @vivianefavery

V živo na Red Bull TV

  • Prva dirka bo na sporedu v petek ob 23:20. Takrat se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili v kratkem krosu.
  • Sobota bo rezervirana za dirke v spustu. Ogled v živo od 18:25 dalje.
  • V nedeljo bosta na sporedu dirki olimpijskega krosa. Prenos ženske preizkušnje bo ob 18:00, moški bodo startali ob 20:30.

Ogled na Red Bull TV.

Vremenska napoved

Kot vse kaže, bo v Kanadi vreme do kolesarjev nekoliko bolj prizanesljivo. Nekaj malega dežja bi lahko padlo v četrtek, ko bodo na progi za spust treningi z merjenjem časov in pa v nedeljo popopldan, ko bo na sporedu moška preizkušnja v olimpijskem krosu. Temperature se bodo preko dneva gibale med 25 stopinjami v četrtek in 27 stopinjami v nedeljo. Podrobnejšo napoved spremljaj na theweathernetwork.com.

Naslovna fotografija Nathan Hughes / Red Bull Content Pool

Preberi še

Snowshoe: V krosu blatni prvenec Švicarke in Španca
Snowshoe: V kratkem krosu Američana ugnala konkurenco

Sledite nam