Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
24. julija 2018

Evropsko prvenstvo v krosu, eliminatorju in štafeti – minus olimpijski kros za elito, ta tokrat le za mladinske kategorije in mlajše člane, dan zase bodo imeli tudi veterani. Kje? Klasično prizorišče v Statteggu.

Evropsko prvenstvo v krosu bo v letošnjem letu precej pomešano. Kot rečeno, se bodo fantje in dekleta kategorije U23 in mladinci ter mladinke za naslove najboljših v olimpijski disciplini na kontinentu merili že ta konec tedna v Statteggu pri Gradcu. Evropska kolesarska zveza je prvenstva različnih kategorij razmetala po celi Evropi. Tako bodo elitne kategorije imele svoj dan 7. avgusta v Glasgowu, v Gradcu pa bodo lahko sodelovali le v eliminatorju in ekipah štafet.

Dan pred prvenstvom v olimpijskem krosu v Statteggu bodo na isti progi za naslove evropskih prvakov tekmovali tudi v veteranskih kategorijah.

Po vrsti

V Statteggu bo nastopilo pet Slovencev. Rok Naglič v kategoriji U23, Mihael Štajnar, Matevž Govekar in Miha Klemenčič pri mladincih, Vita Movrin pa pri mladinkah.

Največ si seveda obetamo od Roka Nagliča, ki pa ne bo imel lahkega dela, saj so prijavljeni vsi najboljši evropski tekmovalci svetovnega pokala v kategoriji do 23 let.

Na startu bo kar 344 tekmovalcev in tekmovalk iz 32 držav.

Med boljšimi mladinci sta prijavljena Mathis Azzaro (Francija) in Alexandre Balmer (Švica), ki je bil lani drugi. Pri dekletih sta najbolj zveneči imeni domačinka, avstrijska, svetovna in evropska prvakinja Laura Stigger in Nemka Franziska Koch.

Imetnica številnih naslovov Sina Frei – trenutna svetovna in evropska prvakinja, bo vodila švicarsko reprezentanco do 23 let in se lahko zanese na podporo Alessandre Keller, Italijanki Marika Tovo in Martina Berta pa bosta želeli dirko naredili zanimivo.

V moški kategoriji do 23 let bodo oči uprte v Norvežana Pettra Fagerhauga, Filippa Colomba (Švica) in Romuna Vlada Dascaluja, medtem ko bo dvojni svetovni in evropski prvak Avstrijec Daniel Federspiel glavni favorit v eliminatorju.

V italijanski štafeti pa se obeta tudi gostovanje Italijana Luce Braidota.

Spored

Četrtek, 26. julij – štafeta v krosu
Petek, 27. julij – eliminator
Sobota, 28. julij – olimpijski kros veterani
Nedelja, 29. julij – olimpijski kros mladinci, mladinke in kategorije do 23 let.

Dogodek na facebooku

Spletna stran prvenstva

Prenose v živo boš lahko spremljal na tem mestu

Naslovna fotografija je z lanskega EP v termah Boario. Foto UEC

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam