9. maja 2017

Prva dirka svetovnega pokala okrnjena zaradi manjšega števila prijav pri moških, dirka deklet odpovedana. Ni štartala najbolj srečno.

Prva dirka oživljenega svetovnega pokala nekdaj zelo priljubljene gorskokolesarske discipline eliminator je pod streho. Razplet pa so krojile vremenske razmere in okrnjena zasedba.

Na kratko

Francoz Lorenzo Serres je prvi zmagovalec novega svetovnega pokala v eliminatorju. V italijanskem mestu Volterra v Toskani je bil v finalu najmočnejši. Drugi je bil Španec Alberto Mingorance in tretji Nizozemec Jeroen van Eck.

Svetovni prvak Daniel Federspiel je bil sicer na prizorišču, a je tekmo zaradi bolezni izpustil.

Nastopilo je 23 tekmovalcev, kar je manj od pričakovanj, saj je bilo za normalno izvedbo potrebnih vsaj 32. Tako so organizatorji šestnajstino finala krojili malo po svoje.


Brez stopnic in spolzke kamnite podlage ni šlo.

Na sami progi je bilo potrebno nekaj previdnosti, saj so bili zaradi dežja leseni objekti spolzki in kar nekaj tekmovalcev je dirko končalo s padci.

Mednarodna kolesarska zveza je organizacijo svetovnega pokala zaupala belgijski ekipi citymountainbike.com. Štartali so ambiciozno. Če pogledamo koledar, so predvidene dirke v Ameriki in na dveh eksotičnih lokacijah – Tajska in Libanon.

Brez ženske dirke

Ženske dirke niso izvedli, saj sta se prijavili samo dve tekmovalki. Tekmovalke, ki so nastopale v eliminatorjih prejšnja leta, so se namreč uspešno vrnile v kros in jim ta disciplina trenutno ne ustreza.

Toda realnost … na štartni listi so bili tekmovalci iz samo osmih evropskih držav – Italije, Francije, Nemčije, Španije, Nizozemske, Poljske, Avstrije in Švedske.

Organizator se je sicer zelo dobro izkazal in tekmovanje samo in prireditev je potekala gladko.

Naslednja dirka svetovnega pokala bo čez lužo v mestu Columbus v Ohiu.

Fotografiji sta z organizatorjevega facebook profila.

Preberi še:
Eliminator se vrača s svetovnim pokalom

Sledite nam