Giant mtb ZLIK
16. januarja 2022

Štirinajsta sezona zimske serije Giant mtb ZLIK je v polnem zamahu. Četrta dirka in prva v letu 2022 se je odvila na otoku Krk.

Pri mestu Krk, v bližini plaže Plav in kampa Ježevac, se je v organizaciji BK Otok Krk odvila zanimiva preizkušnja, ki je postregla z morda najdaljšim krogom zimskoligaške serije. Tekmovalci starejših kategorij so se pomerili na krogu, dolgem kar 6870 metrov, od tega je bil najdaljši spust dolg skoraj dva kilometra po trailu, imenovanem James Bond. Gre za pravi uživaški flow navzdol, vendar je višinske razlike na krog kar 134 metrov. Mlajše kategorije od 13 let navzdol pa so se pomerile na dirki, katere krog je meril 760 metrov.

Absolutni zmagovalec dirke na otoku Krk je Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija – da, Novomeščan je spet v novem klubu), tudi zmagovalec v kategoriji od 30 do 39 let. Drugo mesto je osvojil Martin Legović (BK Novigrad), zmagovalec kategorije 19-29, tretje pa Sikoškov klubski kolega Timotej Banovec, zmagovalec med mladinci (U19). V cilj so prišli dobro minuto narazen. Na omenjenem dolgem krogu je to pomenilo tri kroge oziroma malenkost manj kot uro dirkanja.

xc james bond krk, mtb zlik
Start najmlajših na Krku, foto Chip timing

To ni bila Sloveniji najbližja dirka zimske lige, a Slovenci gredo radi na Krk in seveda “Siko” in Timotej nista bila edina dva na stopničkah.

Matevž Zobec (Izvir Vipava) je zmagal v najmlajši kategoriji U7, Bor Križan (MTB trail center Kočevje) je bil drugi v U11, Jure Krese (MTB trail center Kočevje) je bil tretji pri 19-29, Mario Sajko (Team Granfondo Slovenija) je bil 3. v Sikoškovi kategoriji 30-39, Miha Štokelj (Izvir Vipava) je zmagal v kategoriji 40-49, Tajda Šoštarko (Calcit bike team) in Ela Križan (MTB trail center Kočevje) pa sta bili sploh edini pri dekletih do 15 let.

Nastopilo je 138 kolesark iz kolesarjev iz Hrvaške, Italije in Slovenije.

Vrstne rede najdeš tukaj pri uradnem časomerilcu Chip timing.

Pa vedno zabavna Sikotova video izjava:

Peta dirka Giant mtb ZLIK bo na sporedu 30. januarja, ko se ZLIKovci selijo v Poreč. Tam bo dirko z imenom XC St. Becich organiziral Biciklistički klub Poreč. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Naslovna fotografija Valamar Loves Bike

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Sledite nam