monika hrastnik
15. avgusta 2021

Zmagovalca dvanajste dirke v spustu za svetovni pokal, ki jo je gostilo Mariborsko Pohorje, sta v elitnih kategorijah postala Francoza Myriam Nicole in Loris Vergier.

Izmed treh slovenskih finalistov se je najbolje odrezala Monika Hrastnik s četrtim mestom.

Myriam Nicole
Myriam Nicole

Na suhi, prašni, drseči in vse bolj razriti progi z novim ciljem na parkirišču pod pohorsko vzpenjačo je med 61 finalisti v ženski elitni kategoriji Myriam Nicole za 1,32 sekunde prehitela drugouvrščeno Italijanko Eleonoro Farino, ki je tako dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Tretja je bila svetovna prvakinja, Švicarka Camille Balanche, z zaostankom 3,19 sekunde za zmagovalko.

monika hrastnik
Monika Hrastnik

Pri moških je Vergier dobil že četrto mariborsko dirko zapored, če štejemo še evropsko prvenstvo izpred tedna dni, saj je lani tu zmagal kar dvakrat. Zadnji na progi je bil danes za 1,75 sekunde hitrejši od drugouvrščenega rojaka Thibauta Daprela, ki ostaja vodilni v svetovnem pokalu. Tretje mesto je osvojil Britanec Laurie Greenland, s četrtim je navdušil neuničljivi Južnoafričan Greg Minnaar, ki bo letos dopolnil 40 let, s petim pa se bo moral potolažiti zmagovalec Maribora izpred dveh let, Francoz Loic Bruni, za katerega je to vendarle najbolja uvrstitev letos.

loris vergier
Loris Vergier

Luka Berginc, ki je v soboto navdušil z 20. mestom v kvalifikacijah, je gotovo manj zadovoljen s 35. mestom v finalu (+10,18). Za svojo najboljšo uvrstitvijo v svetovnem pokalu – čani na drugi mariborski dirki – je zaostal za štiri mesta. Žak Gomilšček pa je po 51. času kvalifikacij v svojem prvem finalu med elito celo malce napredoval na 47. mesto (+12,44).

luka berginc
Luka Berginc
žak gomilšček
Žak Gomilšček

Izjave slovenske trojice

Fotografije Marko Obid/@b23mtb

Naš nedeljski “live” v vrstnimi redi in še čim

Sledite nam