19. oktobra 2018

Velosolutions v sodelovanju z Red Bullom in veliki finale v Arkansasu. Prvo svetovno prvenstvo v pumptracku.

Velosolutions Claudia Caluorija, podjetje, ki je (poleg naših Alliance ASE) krivo za porast asfaltnih pumptrack poligonov, je letos v sodelovanju z Red Bullom organiziralo prvo svetovno prvenstvo v vožnji na čas in izpadanje po poligonih.

Kvalifikacijski boji so med 10. marcem in 13. oktobrom potekali po vsem svetu, na koncu pa se je na velikem finalu, ki je potekal v ameriški zvezni državi Arkansas, pomerilo 67 najhitrejših. Zadnje, odločilne dirke ni preprečil niti dež In BMXarji ter gorski kolesarji so vse do velikega finala vozili na izpadanje.

Moški

Švicar David Graf (švicarski prvak v BMXu) je veliki zmagovalec. V finalu je izločil Francoza Eddyja Clerteja, na tretje mesto se je uvrstil Američan Barry Nobles, ki se je na finalno dirko uvrstil šele na zadnji kvalifikacijski preizkušnji.

Dekleta

Švicarka ugnala Nizozemki. Svetovna prvakinja prvega pumptrack prvenstva je postala Christa von Niederhäusern. V finalu je ugnala mlajšo izmed sester Smulders, Merel. Starejša Laura (aktualna svetovna prvakinja v disciplini BMX race) je osvojila tretje mesto.

Vrhunci prvega svetovnega prvenstva v manj kot minuti.

Na naslovni fotografiji švicarski BMX prvak David Graf, foto Ryan Fudger/Red Bull Content Pool

Sledite nam