Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
28. januarja 2015

Blaža Klemenčič je zmagovalka etapne dirke 4Stage Mountain Bike Lanzarote.

Od 24. do 27. januarja se je na kanarskem otoku Lanzarote odvijala etapna dirka 4Stage Mountain Bike Lanzarote. Trasa poteka po pesku, poljih lave in enoslednicah v naravnem parku Timfaya na severu otoka. Blaža Klemenčič (Van der Heide p/b Kenda) je s štirimi suverenimi etapnimi zmagami osvojila tudi skupno zmago.

Sobotna prva hitra etapa je bila dolga 38 km. Potekala je v okolici krajev Tinajo in Tao. Etapo je spremljal močan veter, ki je bil na trenutke celo orkanski. Lažje tekmovalce je celo prestavljalo po trasi. Blaža Klemenčič je poizkušala slediti drugi moški grupi, kar ji je tudi uspelo. Vendar ni bilo lahko, saj je nevajena vožnje v zavetrju imela kar nekaj težav, da jim je lahko sledila. Poleg tega vulkanski pesek skriva ostro kamenje in je bila potrebna tudi pazljivost.
Blaža je v cilj prišla prva med ženskami z nekako osem minutno prednostjo pred Natasho Binder (Nem), tretja pa je bila Iwona Szmyd (Pol).

Nedeljska druga etapa je bila dolga 55 kilometrov in je potekala skozi nacionalni park Timfaya v osupljivi panorami okamnelih vulkanskih kamnin. Blaža je suvereno držala moško dvajseterico in spet v cilj prišla kot prva. Druga je bila Natascha Binder in tretja Naima Diesner (Nem).

Tretja etapa je bila gorska vožnja na čas v dolžini 21 kilometrov. Start v Famara Beach in cilj na Ermita de Las Nieves. Razmere so bile idealne pri dvaindvajsetih stopinjah in v brezvetrju. Blaža je suvereno opravila preizkušnjo in zmagala s prednostjo sedmih minut. Druga je bila mlada Naima Diesner in tretja Iwona Szmyd.

”Pogrešam tekmico in partnerko za Cape Epic Sally Bigham, ki okreva po operaciji. Ta prireditev je zelo dobra priprava za južnoafriško dirko v marcu, ki prav tako vsebuje dolge zaporedne dni v sedlu, tako da bom tudi jutri vozila na polno, pa čeprav vodim v skupni razvrstitvi,” je Blaža povedala po zaključku vožnje na čas.

Torkova četrta etapa je merila 95 km z 10 kilometrskim vzponom mimo jeza do Peñas del Chache in nazaj v Club La Santa. Blaža je zmagala še četrtič v štirih dneh in tako postala tudi skupna zmagovalka 4Stage Mountain Bike Lanzarote 2015! V zadnji etapi se je pomerila z moškimi sotekmovalci in končala na absolutnem 45. mestu. Mlada Naima Diesner je zaostala skoraj pol ure, kmalu za njo pa je v cilj prišla tudi Iwona Szmyd.

Etapna dirka 4Stage Mountain Bike Lanzarote sicer ni imela močne ženske konkurence, vseeno pa je bila dober pokazatelj pripravljenosti sredi intenzivnega trening obdobja. Štiridnevno dirkanje z moškimi tekmeci je dobra priprava za Absa Cape Epic 2015, ki se nezadržno približuje. Že čez dober mesec se Blaža in trener Robert Pintarič odpravljata v Cape Town, kjer bo še zadnje piljenje forme in taktike.

O tem, sami dirki in še o marsičem vas bomo letos obveščali tudi s terena!

Uvodna fotografija: Blaža v močnem vetru ne popušča. Foto: Club La Santa

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam