Tanja Žakelj, Unior Sinter, Leogang
13. junija 2021

Poročilo ekipe Unior – Sinter po zadnji dirki dvojnega (s kratkim krosom trojnega) vikenda svetovnega pokala na Salzburškem.

Rezultat na tretji dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu je za Tanjo Žakelj (Unior – Sinter) podoben, kot na prvih dveh dirkah – v Avstriji je osvojila 40. mesto.

Tanja Žakelj

Proga v Leogangu bi morala Tanji praviloma ustrezati, prav na tem prizorišču je lani na svetovnem prvenstvu tudi osvojila 9. mesto. Danes pa popolnoma drugačna slika, na nek način pa tudi odraz celotnega tedna.

Tanja pojasnjuje: “Že cel vikend oziroma kar cel teden se nisem najbolje počutila, ampak vedno upaš, da bo na dan dirke bolje. Nisem bila 100-odstotno zdrava in na svetovnem pokalu to hitro pomeni slabšo uvrstitev. Vse od štarta sem izgubljala pozicije, prehitela sem le nekaj deklet. Vztrajala sem do konca in prišla do tistega 40. mesta, kar je podobno, kot na prvih dveh svetovnih pokalih. Sem pa danes bolj razočarana, saj sem si želel več, še posebej ker mi ta proga bolj ustreza in je že čas, da stopnjujem formo. A to se danes ni pokazalo.”

Po dirkah v Nemčiji in na Češkem torej še en skromen rezultat za Ledinčanko, ki z ekipo Unior – Sinter nadaljuje sezono konec meseca v Franciji.

www.uniorsinter.com

Instagram

@UniorSinter
@tanjazakelj

Vse fotografije Rick Schubert @rickschubert

Preberi še

Svetovni pokal Leogang: Francozinja in Švicar sta z drugega planeta
Svetovni pokal Leogang: Žabjek uspešno zagrizel v sezono svetovnega pokala

Sledite nam