vid peršak
13. maja 2024

Svetovni pokal v enduru se je začel … seveda ne s finalom ampak v Finalu v Liguriji. Na startu dva Slovenca.

Prva zmagovalca sezone sta postala Britanka Harriet Harnden (Trek Factory Racing Gravity) in Američan Richie Rude (Yeti / Fox Factory Race Team). Za Britanko sta se uvrstili Francozinja Isabeau Courdurier (Lapierre Zip Collective) in rojakinja Ella Conolly, za Rudom pa Novozelandec Charlie Murray (Specialized Enduro Team) in Belgijec Martin Maes, varovanec Primoža Štrancarja v ekipi Orbea Fox Enduro Team.

Vid Peršak (Unior-Sinter Factory Racing) je zasedel 25. mesto.

“Za nami je naporen teden, ampak smo se ogromno naučili. Ko se dirka odvije po načrtih, je občutek dober, delo v času izven sezone pa poplačano. Dirko v Finalu sem začel malce rezervirano, saj sem vedel, da bo dirka zelo dolga. Po prvi etapi sem počasi dodajal, žal pa sem z manjšo tehnično težavo na zadnji etapi zapravil še višjo uvrstitev. Kolo je super, zagotovo pa so še rezerve in zato se že veselim nove priložnosti čez teden dni.”

Vid Peršak
vid perđak
Vid Peršak, foto Jaka Močilnik

Zaradi hudega padca v ženski kategoriji U23 je bila dirka nekaj časa prekinjena, za to kategorijo in obe elitni so etapo odpovedali, tako da so imeli le štiri.

Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) je zasedel 41. mesto v kategoriji do 21 let. Večino zaostanka si je nabral v prvi preizkušnji, naslednje štiri pa je končal okoli 20. mesta – na najdaljši etapi Supergroppo je bil 19.

Vrstni redi

Svetovna serija v gorskem kolesarstvu se nadaljuje že ta teden na novem prizorišču Bielsko-Biala na Poljskem. Na sporedu so dirke v spustu in enduru.

Naslovna fotografija Jaka Močilnik

Preberi še

Vid Peršak v ekipo Unior-Sinter Factory Racing
SloEnduro Borovci: Dvoboj za zmago in hitra mladinca

Sledite nam