Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
29. julija 2015

Petru gre na Poljskem vse bolje. Čeprav je v obeh etapah vmes nabiral borovnice, je trenutno dobro na poti.

Sudety MTB Challenge, etapna dirka na Poljskem, se preveša v drugi del. Prvi del je Peter odpeljal z bravuro.

Včeraj je Peter Vesel v svoji kategoriji osvojil prvo mesto. Etapa je bila hitra, pa vendarle zahtevna. Makadami in občasni asfalti se kaj hitro spremenijo v tehnične pasaže in spuste, zaradi tega etapa nikakor ni bila lahka. Počasi se navaja na dolge odseke korenin in polja borovnic, ki pa ga včasih zavedejo s poti. A izguba ni prevelika.

25 kilometrov enoslednice!

Danes jih je spet čakalo skoraj 70 km in 2100 višincev. Etapa je znana po tem, da ima kar 25 km dolgo enoslednico, ki je mestoma zelo tehnična in bi jo lahko primerjali s kamniškimi koreninami in Kras krosom skupaj. Poteka po meji med Poljsko, Češko in Slovaško. Izhodili so jo desettisoči poljskih in českoslovaških graničarjev za železno zaveso. Čeprav višinci niso pretirani, pa so prav vsi vzponi strmi in spusti mestoma precej na glavo. Po nekaj kilometrih rok že ne čutiš več in vožnja je samo še avtomatizem.

Zaradi podlage bi pričakovali, da so polno vzmetena kolesa v prednosti, vendar pa je vmes precej dolgih, položnih delov, kjer so hitrosti visoke in trdak pride bolj do izraza. In na maratonih je za jezdece pod 70 kilogrami trdak še vedno boljša izbira.

Peter se je dobro boril s traso in rivali in tokrat, kakor v dveh preteklih etapah, ni naredil nepotrebnega ovinka skozi borovnice.

V etapi je prišel na drugo mesto in je sedaj tudi v skupni razvrstitvi na drugem mestu.

V nadaljevanju sledi …

Jutri jih čaka nekaj krajša, 50 km etapa, ki naj bi bila razgledna, a je vseeno označena s težavnostjo 5 na lestvici, ki ima 6 stopenj. Pojutrišnjem pa skoraj 80 km in 2100 višincev s težavnostjo 4, a le zaradi vmesnih dolgih makadamov, ki pa, kot vemo, niso lažji del na dirkah. Utrip vseskozi na FTP!

O končnem razpletu pa v soboto!

Uvodna slika: danes pred štartom, tekmovalna poza!

www.mtbchallenge.com

Preberi še:
Sudety MTB Challenge: Pri veteranih slovenska zmaga (2014)
Sudety MTB Challenge, Peter Vesel gre na vzhod

Foto: Nejc Vesel

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam