19. aprila 2012

Ta konec tedna druga dirka slovenskega pokala v spustu. Že devetič v kanalsko občino. Najhitrejši iz Trbovelj iz Trbovelj plus Halzer in Tetzlaff (in minus Francozi, Britanci …).

Konec tedna je na vrsti deveta dirka v spustu v Avčah. Saj veste – meteorit, črpalna hidroelektrarna in marsikdaj blaten downhill, po tem so znane Avče.
Letos bo to druga pokalna dirka, saj so Avčane prehiteli Trboveljčani.
Tudi letos ne kaže, da bi se za kakšnih 180 kolesarkami in kolesarji kaj dosti prašilo. Napoved za konec tedna je mokra, aprilska, v nedeljo nas najverjetneje čakajo nevihte.

Proga
Trasa je klasična, dolžine 2150 metrov z višinsko razliko 420 metrov in časi nekaj nad tremi minutami in pol. Novosti ni veliko: proga je drugače speljana v zadnji tretjini, kjer jih je šlo lani na hitrem skoku čez skalo nekaj grdo na glavo; dodan je ne tako lahek skok čez cesto, saj je do njega težko prinesti dovolj hitrosti za lagoden prelet.

Konkurenca
Zmaga v Avčah ne bo nič kaj lažja kot prejšnji konec tedna na mednarodni dirki C1 v Trbovljah, čeprav v Avčah čakajo le točke slovenskega pokala. Pri dekletih bodo na štartu najhitrejše iz Trbovelj z lansko zmagovalko Petro Bernhard in Zarjo Černilogar; pri članih bodo sicer manjkali Francozi in Britanci, a bosta konkurenco okrepila Avstrijec Boris Tetzlaff (prejšnji teden je zbolel in ostal doma) in vedno nevarni Hrastničan Miha Halzer, ki je prejšnji konec tedna še v lycri dirkal v eliminatorju za svetovni pokal.

Spored DH Avče 2012

Sobota, 21. april
9.00-14.00 Prosti trening
15.00-18.00 Uradni trening
Nedelja, 22. april
7.30-10.00 Prosti trening
11.00-13.00 Polfinale
15.00-17.00 Finale
sledi Razglasitev zmagovalcev

V soboto zvečer bo uradna zabava dirke v klubu kanalske mladine v Kanalu.

www.avce.si
DH Avče v koledarju mtb.si

Na uvodni fotografiji član domačega klub ŠKTD Avče Emanuel Humar med današnjim preizkušanjem namočenosti proge. Foto Mitja Madon mitjamadon.com

Video predstavitev proge

Sledite nam