20. oktobra 2015

Kraljevska etapa zaključena. Dvojec Breški-Poberai pokazal zobe in se v svoji kategoriji uvrstil na tretje mesto.

 

Druga etapa

 

Dolžina in višinski profil sta povedala vse. Od točke A (Mucuge) do točke B (Rio de Contas) je bilo skoraj 150 kilometrov. Ni bilo pomembno samo tisto, kar imaš v nogah, veliko je odigrala tudi psihična pripravljenost. Skoraj osem ur v sedlu in le prva trojica ekip v kategoriji masters je končala etapo pod osmimi urami. To, da je na vrhu dvojec Brentjens – Azevedo, pove, da na tej dirki ni šale.

Uroš Breški in Cristian Poberai (Sportful-Djak) sta zaostala dobrih štirideset minut, do drugega mesta v etapi pa jima je manjkalo le dobrih osem. V absolutni konkurenci sta se pripeljala na osemnajsto mesto in s tem krepko napredovala po lestvici. Naslednja etapa je klasični olimpijski kros. Štirje 7,7 kilometrski krogi s skupno več kot tisočakom višincev. Čeprav bo etapa le nekoliko daljša kot prolog, bo vseeno zelo naporna, saj bo prostora za taktiziranje zelo malo. Počitka pa glede na borbenost dvojca zagotovo ne bo.

 

 

Breški poroča:

 

Danes je za nami kraljevska etapa. V vročini tudi prek 40 stopinj smo pod streho spravili 147 km in 3300 višincev! Najprej nekaj kilometrov asfalta, potem v prah, pesek in kamenje. Ni nam bilo lahko!

Etapa je bila najbrž ena težjih, kar sem jih kdaj vozil. S Cristianom sva odpeljala dobro in zaključila etapo po skoraj osmih urah! Da nama dolge razdalje ustrezajo, pove tudi uvrstitev na 3. mesto v kategoriji, prav tako sva skupno 3. in absolutno 20. Jutri bo na sporedu izpeljanka etapne dirke in XCO. Hja! Bom znal jutri povedati kaj več.

 

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful

 



 




Sledite nam