Soča Outdoor Festival
20. decembra 2021

Čeprav leto še ni končano, te organizatorji že vabijo na sotočje Soče in Tolminke. Soča Outdoor Festival bo potekal med 1. in 3. julijem.

Festival, ki bo že devetič sotočje Soče in Tolminke napolnil z energijo športnikov, bo tokrat ponudil dvojni program. Sobota bo rezervirana za tekače in SUParje, v nedeljo pa se bomo spet podali na traso mtb maratona. Zaradi zakonskih omejitev ima maraton burno preteklost, a Tminci so prepričani, da bodo v nedeljo, 3. julija okronali nove zmagovalce.

Nedeljski Soča MTB maraton

Štart bo ob 9:00 na sotočju, potem bo trasa vodila navzgor ob Soči in se v vasi Kamno pognala gor proti Krnu. Na vrh gore seveda ne bomo šli, bomo pa v vasi Krn zavili proti planini Medrje in se od tam spustili k Tolminki ter ob njej nazaj na sotočje.

Kratek opis v sebi skriva 40 km in dobrih 1.500 m vzpona za tri moške, dve ženski, eno mladinsko in eno električno podprto kategorijo. Vsi, predvsem pa električarji, bodo morali dobro razporediti moči, da bodo zmogli zadnje kilometre ob Tolminki. Za Javorco se namreč trasa spet obrne rahlo navzgor ter iz nog in baterij potegne še zadnjo zalogo energije. Mnogi pa na tej trasi ne bodo dirkali, ampak raje uživali.

Soča Outdoor Festival 2022 vabi še drugačne uživače

Tistim, ki je maratonski krog predolg, ponujajo še DKK – družinski kolesarski krog. Ta je dolg 13 ali 23 km in gre čez travnike ob Soči do vasi Kamno, nazaj skozi Zatolmin do vstopa v korita Tolminke in ob njej na sotočje.

Do 22. maja 2022 so na voljo cenejše prijave. Zaljubljeni v naravo bodo vikend na tolminskem najepše preživeli v šotorišču, kjer bodo lahko postavili svoj šotor in v njem prespali za skromne tri evre na noč. Če želiš biti del festivala, a nebi tekmoval(a), si lahko prostovoljec! Poleg dobre karme, hrane, majice in potrdila o prostovoljnem delu dobiš še štartnino za en dogodek, ki jo lahko porabiš ali nekomu podariš.

Soča Outdoor Festival že leta ustvarja ekipa, ki ima rada šport, naravo in Sočo. Zavedajo se, dai ima turizem velik ekonomski in družbeni vpliv na destinacijo, zato aktivno delajo na vključevanju lokalnih skupnosti, sledijo interesom lokalnega prebivalstva in festival razvijajo na način, ki prinaša pozitivne rezultate za vse.

”Podari doživetje,” pravijo organizatorji devetega festivala. Štartnina za eno od SOF doživetij je lahko zanimivo darilo ob prihajajočih praznikih.

Fotografije organizator

Preberi še

Prihaja Soča Outdoor Festival 2021

Sledite nam