Soča Outdoor Festival
Freestyle zaposli
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
25. marca 2021

Prirediteljem v teh časih ni lahko. Odločajo se pod bremenom neznank, a organizatorji festivala pravijo, da ta bo in sicer v začetku julija.

Prirediteljem v teh časih ni lahko. Nihče ne ve, kakšna pravila bodo veljala in kakšne pogoje bodo morali izpolniti za izvedbo načrtovanih dogodkov. Odločajo se pod bremenom neznank, a organizatorji Soča Outdoor Festivala 2021 pravijo, da bodo osmi festival od 2. do 4. julija zagotovo izpeljali! Od petka do nedelje bo na sotočju Soče in Tolminke spet živahno.

Združitev teka, SUPa in gorskega kolesarstva

Bistra hči planin in njen kratek, a divji pritok izpod hudičevega mostu bosta na začetku poletja združila tekače, gorske kolesarje, SUParje in druge ljubitelje športov na prostem. Na travniku ob prireditvenem prostoru bo možno brezplačno kampiranje za udeležence.

Gozdiček bodo pobarvale pisane stojnice festivalske tržnice. Množica športnih in zabavnih aktivnosti za stare in mlade se bo začela v petek zvečer z bajkami za outdoor freake in končala v nedeljo popoldne s podelitvijo medalj najhitrejšim gorskim kolesarjem.

Soča MTB maraton!

Ja, v program Soča Outdoor Festivala se po nekaj burnih letih vrača maratonska dirka v gorskokolesarskem maratonu. Trasa je že izbrana, a jo bodo do poletja še rahlo obrusili. Že danes pa vemo, da bo štart v nedeljo, 4. julija, ob 9:00 in da se bo v slabih 45 kilometrih nabralo za skoraj 1.500 m vzponov.

S štarta v Tolminu se bodo tekmovalci zagnali v nasprotni smeri toka Soče. Prvi klanec pri Gabrju bo že raztegnil skupino, pravi odgovor o njihovi pripravljenosti pa dal dolg vzpon od Kamna skozi vasi Vrsno in Krn do planine Medrja. Na petindvajsetem kilometru bo to najvišja točka maratona. 1.200 metrov nad morjem se bodo kolesarji znašli nasproti mogočnega grebena spodnjebohinskih gora in na začetku lepega spusta k cerkvi Svetega Duha v Javorci.

Peter, ki skrbi za traso, tam obljublja lepo presenečenje. Ob Tolminki se bo do cilja odvrtelo še zadnjih 10 kilometrov. Zmagovalec bo nasledil Lenarta Noča, ki je bil leta 2016 prvi čez Stol.

Tudi za e-MTB

Na trasi bodo tri okrepčevalnice, tekmovalci pa razdeljeni v sedem kategorij. Ena od njih bo tudi e-MTB. Na zahtevni poti čez zatolminske planine bodo morali e-kolesarji pametno uporabljati pomoč baterije. Za tiste, ki jim bo dolgi maraton predolg, pripravljajo še dve krajši družinski kolesarjenji ob Soči.

Izvedba maratona, ki delno sega tudi v Triglavski narodni park, je zaradi številnih omejitev seveda zahtevna naloga. Ima pa kolesarska zgodba velik pomen tako v festivalski, kot v destinacijski ponudbi. Zato organizatorji gledajo tudi naprej. Njihova želja je, da v prihodnje pripravijo še ultra maraton, ki bi povezala občine Tolmin, Kobarid in Bovec.

Upam, da jim bo uspelo, da bodo eni od srečnežev, ki bodo letos skupaj z nami premagali teto Korono.

Fotografije Matej Hartman

Preberi še

Takole je bil videti Soča maraton

Freestyle zaposli
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam