Jana Belomojna
26. maja 2021

Že skoraj 300 prijavljenih na mednarodno dirko UCI C1 in prvo v seriji SloXcup. Nedelja bo rezervirana za starejše kategorije.

Končno se sezona olimpijskega krosa z mednarodno dirko prve kategorije UCI začenja tudi pri nas. Dirka, ki šteje za Pokal Slovenije, bo potekala na že znanem prizorišču v MTB trail centru Kočevje.

Tokrat so se organizatorji zaradi velikega zanimanja za udeležbo na dogodku odločili, da ga izvedejo v dveh dneh.

V soboto se bodo pomerile mlajše kategorije do vključno kategorije U13, ki se bodo preskusile tudi na tehničnem poligonu, nedelja pa je rezervirana za kategorije od U15 naprej. Začetek bo ob 10. uri, ob 11 h se bodo pomerili masterji in amaterji. Članice in mladinke bodo štartale ob 13. uri, dve uri kasneje pa se bodo na krog dolžine 4,1 km podali še člani in mladinci.

Poleg slovenske se pričakuje pestra mednarodna udeležba, prihajata tudi zmagovalki preteklih let Ukrajinka Jana Belomojna in Slovenka Tanja Žakelj.

Med člani omenimo Italijana Daniela Braidota in Avstrijca Karla Markta, nekdanjega svetovnega prvaka v maratonu. Prvi domači adut bo seveda Rok Naglič (Calcit Bike Team), “upokojeni” Gregor Krajnc se vrača v novi ekipi Hormann Slovenija Bike Team. Veliko številčnejša je udeležba med mlajšimi člani, ki eliti ne bodo pustili lahkega dneva.

Karl Markt
Karl Markt na XC Kočevje lani

Zbiranje predprijav poteka do četrtka do 23:59, trenutno je prijavljenih že blizu 300 tekmovalcev.

Covid 19 omejitve za tekmovalce in gledalce

Za tekmovalce je nujen test na covid 19, ki na dan tekmovanja ne sme biti starejši do 72 ur. V primeru cepljenosti ali prebolelosti pa za udeležbo na dirki zadošča potrdilo. Enaki pogoji veljalo za gledalce. Hitri antigenski test bo mogoče opraviti tudi na prizorišču dogodka.

Prijava na tekmo in seznam prijavljenih

Vse informacije na xckocevje.com

Spremljevalci in navijači ne spreglejte vodenih makadamskih tur od petka do nedelje.

Stran serije www.sloxcup.com

Fotografiji Klemen Humar

Preberi še

Pred vrati XC Kočevje, največja dirka v krosu v sezoni
XC Kočevje tudi letos

Sledite nam