11. junija 2016

Na četrti dirki v spustu za svetovni pokal v Leogangu v Avstriji sta se slovenska predstavnika Monika Hrastnik in Jure Žabjek s 14. oziroma 39. mestom suvereno uvrstila v nedeljski finale.

Na četrti dirki v spustu za svetovni pokal v Leogangu v Avstriji sta se slovenska predstavnika Monika Hrastnik (KK Črn trn) in Jure Žabjek (Unior Tools Team) s 14. oziroma 39. mestom suvereno uvrstila v nedeljski finale.

V obeh članskih kategorijah sta bila najhitrejša tekmovalca s štartno številko ena na krmilu – Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing) med ženskami in Američan Aaron Gwin (The YT Mob) med moškimi.

Monika je dvakrat padla, si nabrala 40 sekund zaostanka za Rachel, a se s 14. mestom uvrstila v nedeljski nastop. Prav tako je padel njen klubski kolega Miran Vauh, a resneje in končal nastop. Podrgnjen, a nič zlomljenega, sporočajo iz njegove ekipe.

100-odstotno uspešna pa je bila trojica Unior Tools Teama. Juretu Žabjeku pa je uspel doslej najbolj prepričljiv kvalifikacijski nastop, v finale je napredoval z 39. mestom in 16 sekundami zaostanka za najhitrejšim.

Še uspešnejša sta bila Škota v slovenski ekipi, Ruaridh Cunningham se je izkazal z 19., Reece Wilson pa z 21. časom.

Finale v nedeljo od 14.30 na redbull.tv

Čase Monike in Jureta že prej lahko spremljaš tukaj

Vrstni redi na strani UCI

Na uvodni fotografiji je Monika, fotografije Klemen Humar

Sledite nam