ažbe kalinšek
28. aprila 2024

Med elito na vrhu “naslednji” Slovak, Luka Berginc in Anže Kofjač na stopničkah. Slovenski mlajši mladinec pa je dva dni zapored zabeležil najboljši čas dneva.

Evropski pokal v spustu iXS European Downhill Cup se je na Lošinju začel z zmago Slovaka Denisa Kohuta (OSMOS Gravity Team) pred Nemcem Simonom Maurerjem in našim Lukom Bergincem (HDR Team), zmagovalcem izpred dveh let.

denis kohut
Denis Kohut
luka berginc
Luka Berginc

Po sobotnih kvalifikacijah se je v nedeljo vrstni red najhitrejše peterice obrnil na glavo. Lanski zmagovalec, Kohutov rojak in moštveni kolega Adam Rojček, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah in je šel tako kot zadnji na progo, je končal na 5. mestu, Kohut pa je s petega ostal na sredini vročega sedeža za vodilne do konca. Berginc je ostal tretji, tako kot kot po kvalifikacijah.

V šibki konkurenci žensk je zmagala Američanka Abigail Hogie (Beyond Racing) pred Švicarko Delphine Bulliard (Verbier Racing) in Italijanko Asio Sirolla (ASD Morenic Team).

abigail hogie

Tržačan Simone Leo (Team Bike O’Clock), ki ga podpira slovenski Wolf Racing Team, je zmagal med mladinci pred Nemcem Linom Neumannom (Chili Racing Brigade) in Anžetom Kofjačem (KK Završnica).

Gotovo pa se bo do naslednje dirke serije še več govorilo o slovenskemu mlajšemu mladinci Ažbetu Kalinšku (MTB Trbovlje, na naslovni fotografiji), ki je bil tako kot v kvalifikacijah tudi v finalnem nastopu hitrejši od celotne elitne kategorije. Kuhuta je prehitel za dobro sekundo. Troboj v njegovi kategoriji se je končal s predrto gumo Britanca Stana Nesbita (Unior-Sinter Factory Racing) in žal s hudim padcem Maxa Žvegle (Bikehanic – Lumar). V času objave je na pregledu na Reki, več o njegovem zdravstvenem stanju sledi.

Vrstni redi finale

Vrstni red superfinale moški elite

Naslednja dirka bo od 21. do 23. junija v Lenzerheideju v Švici.

www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Sebastian Gruber/Racement

Preberi še

Jure Žabjek: Strast do gorskega kolesarstva živi dalje

Sledite nam