Freestyle zaposluje
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
25. novembra 2014

Nekaj informacij o slovenski enduro seriji v prihodnjem letu. Velik interes prirediteljev in veliko dirk, zato po novem dve “ligi”.

Minulo soboto so zaslužena priznanja za SloEnduro 2014 pristala v pravih rokah, že malce prej pa so prireditelji in klubi staknili glave ter začrtali smernice za serijo v naslednji sezoni.

Očitno se v slovenskem enduru nekaj dela prav in čeprav število udeležencev raste počasi in se očitno še ni bati, da bi bile dirke razprodane, je SloEnduro doma in po svetu prepoznavna znamka.

Tudi interes za organizacijo dirk je velik in ker je bilo že letošnjih 8 preizkušenj za marsikaterega kolesarja velik zalogaj, bomo imeli v prihodnji sezoni dva nivoja tekmovanj: osrednjo serijo SloEnduro (neuradno s šestimi dirkami) ter približno enako število lažjih enodnevnih dirk z imenom SloEnduro 4Fun.

SloEnduro 2015

Za SloEnduro so potrjena naslednja prizorišča: Trst, Cerkno, Bovec, Ravne-Jamnica, Javornik in Grožnjan. Na novo torej le Bovec, ki pa se je letos preizkusil z dirko v okviru festivala Adrenalin Sound. Dirke bodo zahtevne, s prologom dvo- ali celo trodnevne, skupni čas hitrostnih preizkušenj se bo podaljšal.

SloEnduro 4Fun

Vsa prizorišča niso potrjena, a te preizkušnje naj bi gostili v Kamniku, na Krvavcu, v Celju, Kranjski Gori, Tolminu in na Mariborskem Pohorju. Le Kamnik in Tolmin sta bila v SloEnduru že letos. Dirke bodo strogo enodnevne, lahko tudi z večimi etapami na le eni trasi, tako da bo predhodni trening odveč. Prijazno za vse, ki dirkanju ne morejo nameniti več kot enega dneva, ter seveda vsem, ki bi se z disciplino šele radi spoznali. Tudi štartnine bodo nižje.

Točkovanje bo združeno, bera točk bo v osrednji seriji precej višja, tako da najboljšim ne bo treba nastopati v seriji 4Fun, slednja pa bo imela tudi ločeno razvrstitev.

Koordinator serije SloEnduro Jaka Tancik spremembe komentira takole: “Interes organizatorjev po koncu letošnje sezone nas je prijetno presenetil. Za enkrat imamo kandidatov za kar 12 dirk v sezoni 2015, kar je sicer velik zalogaj za vsakega tekmovalca, a z organizatorji se zavedamo, da so to bolj sladke skrbi. Na posvetu smo se predvsem pogovarjali o tem, kako takšno število tekmovanj čim bolje izkoristiti in z njimi na prireditve privabiti čim več tekmovalcev. Tako je že v začetku nastala ideja o dveh vzporednih serijah, kjer bi v resnejši seriji predvsem ciljali na večje dirke, ki bi tekmovalcem predstavljale težji izziv, a obenem tudi zanimivejšo avanturo. Torej dirke “z nekaj več”.  Na drugi strani pa naj bi tekla še serija ‘4Fun’, kjer pa bo cilj predvsem privabiti čim večje število novih tekmovalcev. Cilj te serije je približati udeležbo na dirki tako, da bi od tekmovalcev zahtevala manj časa, manj stroškov in tudi manj fizične pripravljenosti. Serija 4Fun naj bi imela svoj lasten seštevek točk, razmišljamo pa tudi o tem, da se te tekme delno vključi v skupen seštevek obeh serij, seveda s primerno razliko v številu osvojenih točk.”             

Dokončni koledar in podrobnosti o vseh novostih kmalu.

www.sloenduro.com

Na fotografijah udeleženci “strateškega posveta” SloEndura

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam