23. januarja 2019

Dolgo varovana skrivnost je končno priplavala na površje. Dva Američana in Avstralec bodo to sezono tekmovali na 29-palčnih kolesih ameriškega proizvajalca.

Že od konca svetovnega prvenstva lani se je govorilo, da Aaron Gwin zapušča ekipo The YT Mob in išče novo sredino. S seboj naj bi vzel še dolgoletnega mehanika in prijatelja Johna Halla ter moštvenega kolega Neka Mulallyja. Povezovali so ga s Trekom in Specializedom, njegovima bivšima delodajalcema, a so nekateri že v oktobru hiteli razlagati, da gre Gwin k proizvajalcu koles Intense, saj naj bi temu botrovalo dolgoletno prijateljstvo z lastnikom podjetja Jeffom Steberjem.

Ko Intense zapustita dva

Potem je bilo vse tiho. Ekipo Intense sta zapustila Dean Lucas, ki se je preselil k novi diviziji spustaške ekipe proizvajalca koles Scott, ter Charile Harrison, ki bo kariero nadaljeval pri Trekovi ekipi. Edini član ekipe IFR (Intense Factory Racing), katere del je že tri sezone, je ostal Avstralec Jack Moir. Moir je skozi celotno sezono 2017 pomagal razvijati 29-palčno izvedenko kolesa za spust M29.

Nato pa tipična zgodba povezovanja pravih ljudi. Jeff in Aaron sta prijatelja, ki ju združuje več strasti – dirkanje, motorji in kitare. Intense ima sedež blizu Gwinovega novega domovanja in konec koncev, Intense je ameriška znamka. Krog je bil sklenjen in Aaron Gwin je prestopil v skoraj vseameriško ekipo. Pridružil se mu je še Neko Mulally. Z Gwinom ju povezuje še ena stvar – oba sta hudičevo hitra tudi takrat, ko na startu izgubita verigo.

Seveda ni šlo brez Gwinovega mehanika Johna, ki že nekaj let skrbi, da je njegov tekmovalni stroj vedno pripravljen v “nulo”.

Gwinove komponente, a brez Onze

Navezo SRAM / RockShox s kombinacijo vrtečih se elementov Maxxis in ENVE bodo v tej sezoni zamenjale komponente, ki jim zaupa Aaron Gwin, saj je s proizvajalci vezan že zelo dolgo let – FOX Racing Shox, Renthal, e*thirteen, SDG, ODI, Flat Tire Defender in seveda TRP. Ne bo pa več Onze. Zmagovalni Gwinov plašč je zamenjala Kenda. Vse to na Intense M29.

Manager ekipe je

dolgoletni Gwinov trener Todd Schumlick, v pomoč mu bo Cathy Zinck. Oba imata zelo dolgo zgodovino dela s športniki, uspešno sta vodila že nekaj programov vrhunskih športnikov, tako da se za pripravljenost Aarona, Neka in Jacka ni bati.

Tehnični del ekipe sestavljajo John Hall, ki bo skrbel za Gwinovo kolo, Daniel Paine bo imel na očeh Moirovega, Sam Yates pa Mulallyjevega. Za video produkcijo bo v prihajajoči sezoni skrbel Brock Van Heel.

Predstavitev ekipe, slikanje, snemanje … Zanimivo. Vsak izmed članov ekipe ima svojega opremljevalca oblačil – Gwin in Alpinestars, Moir in Adidas ter Mulally in FOX.

Več na intensecycles.com

Foto Intense Cycles

Sledite nam