10. junija 2016

Husqvarna Adria Bike maraton Plitvice 18. in 19. junija v Korenici na Hrvaškem.

Si že prijavljen(a) na enega najmnožičnejših gorskokolesarskih maratonov v tem delu Evrope? Prihaja Adria Bike maraton Plitvice. V nedeljo 19. junija bo v Korenici, v Narodnem parku Plitvička jezera in to na treh različnih dolžinah, dan prej je namenjen ogrevanju. Plitvička jezera so tudi pod zaščito UNESCA, tako da bodo čudoviti razgledi pred, med in po maratonu zagotovljeni.

Kdaj?

Sobota je namenjena kolesarskemu sejmu, druženju in izletom, nedelja pa je rezervirana za maraton. Registracije in prevzem startnih številk v soboto 18. junija med 11. in 19. uro ter v nedeljo med 7. in 8.30. Ob pol desetih pa start vseh kategorij.


Ko pripelješ skozi cilj, si zmagovalec, če tudi nisi prvi!

Najkrajša ali Easy

Najkrajša trasa maratona je v dolžini 35 kilometrov. Na njej se bo nabralo za 500 višinskih metrov vzponov. Primerna je skoraj za vsakogar. Na 16. kilometru bo okepna postaja, takrat bo za tekmovalci tudi prva tretjina vzpenjanja.

Srednja je Classic

Kilometer manj kot 50 jih bo potrebnih prevoziti, da bo dosežen cilj v Korenici. Vmes bo za 950 višinskih metrov vzponov. Na progi bosta tudi dve okrepni postaji, na 16. in okoli 40. kilometra.

Najdaljša oziroma Epic

Epskih 68 kilometrov in 1350 višincev ter trikrat okrepčevalnica na progi. Start in cilj vseh prog je v Korenici.

Če bo tvoj tempo dovolj hiter, se lahko med samo dirko odločiš za daljšo različico, saj bosta na progi tudi dve časovni zapori in boš glede tempa lahko pravočasno ugotovil(a), ali se potrudiš narediti še kakšen kilometer dlje. Merjenje je elektronsko, tako da do zmede ne bo prišlo. Po dirki boš deležen/deležna tudi okrepčilnega obroka. Da pa se res ne izgubiš, pred startom dobiš tudi višinski profil trase, da boš približno vedel(a), kdaj te čakajo vzponi in spusti.


Tekmovalnost je zdrava, previdnost pa nikoli ni odveč.

Več informacij lahko prebereš na adriabike.hr.

Če si še nisi prijavljen(a), se lahko prijaviš tukaj, vendar pohiti, ker prostih mest ni več veliko.

Preberi še:
Bliža se: Adria Bike Maraton Plitvice

Fotografije Adriabike.hr

Sledite nam