29. aprila 2015

Brkača, novinca na BMX dirkah, čaka ta konec tedna na domači stezi v Mariboru dirkaški krst. Tole je nedavno povedal za Delov Rekord.

Prejšnji teden smo veselo objavili novico, da se Unior Tools Team podaja v dirkanje s kolesi BMX in to z dvema kolesarjema: Kevinom Bergincem, ki se je s spusta najprej preusmeril v XC eliminator, ter Filipom Flisarjem, ki je seveda veliko bolj kot kolesar znan po svojih uspehih v smučarskem krosu, v katerem je letos postal tudi svetovni prvak.

Beri: Filip in Kevin gresta na BMX dirke!

Objavljamo še kratek klepet s Filipom iz daljšega članka, ki ga je prejšni teden objavil Rekord, priloga Dela in Slovenskih novic.

Vemo, da si od malega morda še več na kolesu kot na smučkah, pa vseeno – od kod zamisel, da se pri 27 letih lotiš dirkanja z BMX kolesom?
Filip: Bicikli so ves čas moj drugi šport poleg smučanja, dirkal sem že gorskokolesarskem 4krosu. Glede na to, da je BMX na nek način podoben smučarskemu krosu, sem rekel, da še malo poskusim. V življenju ti ne sme biti dolgčas.

Kako ti gre zaenkrat na malem kolesu in na domači stezi?
Filip: Zaenkrat v redu, malo se moram navaditi na kolo, čakam še daljšega. Malo drugače je, a se navadiš.

Kaj bi rekel, da ti je dosedanji (smučarski) trening dal za ta šprinterski šport in česa ti trenutno najbolj manjka?
Filip: Največ mi je dal to, da sem dobro telesno pripravljem, to je dobrodošlo. Največ bo treba delati na skokih, na preciznosti, enako kot na smučeh je pomembno dobro izkoristiti valove, jih pumpati. Štart bi mi moral iti, to me najmanj skrbi, že na gorskem mi je šlo.

V smučarskem krosu si bil že dvakrat na OI, tudi BMX je olimpijski šport … Skrite sanje?
Filip: Zaenkrat ne morem dosti reči. Če bi se to zgodilo, bi bilo primerljivo z vsemi mojimi smučarskimi dosežk., Pustimo se presenetiti, brez pritiska, pa bomo videli.

V enem športu si kronan junak, v drugem si novinec. Kaj bi odgovoril, če se ti ponesreči in bi ti kdo navrgel pregovor “Od junaka do bedaka”?
Filip: To počnem zaradi sebe, ne zaradi drugih. Take izjave me ne bi potrle. Bi se pa imel sam za bedaka, če bi se na kolesu poškodoval. Zavedam se, da je nevarno, a mi po drugi strani koristi za smučanje. Če bi počel le varne stvari, ne bi napredoval.

Celoten članek najdeš na delo.si

Foto Rok Lah

Sledite nam