sloenduro borovci
18. aprila 2024

Konec tedna v Ilirski Bistrici druga dirka za točke letošnje serije. Po Ajdovščini se selimo na drug konec Primorske. Gorskokolesarsko društvo (GKD) Borovci bo dirko gostilo že petič, tretjič za “prvo ligo” našega enduro dirkanja.

Prizorišče je znano z izhodiščem sredi Ilirske Bistrice in hitrostnimi izkušnjami v okolici Črnih njiv. Kot smo že objavili v razpisu in natančneje v petek, so prireditelji pripravili pet hitrostnih preizkušenj in “power stage” za kategorijo e-bike. Na dolgi trasi bo to pomenilo približno 1200 višinskih metrov in 29 km dolg krog.

Vmes bosta dva povsem nova traila, za marsikoga pa bo novost tudi trail 1. maj, ki bo tokratni Shimano SuperStage.

Trasa podrobneje

Konkurenca

Ob slabših vremenskih obetih ter dirkah v Italiji in Avstriji je prijavljenih 240 kolesark in kolesarjev iz devetih držav.

Od prve peterice moških, ki se je udarila pred dvema tednoma v Ajdovščini, v Ilirsko Bistrico pridejo Vid Peršak (Unior – Sinter), Tim Jež (Kamplc Racing Team), Miha Smrdel in Jernej Kavčič (oba MBK Črni Vrh). Manjkal bo le Luka Berginc (HDR Team), ki mu je prva “služba” spust in ima pred vrati začetek evropskega pokala na Lošinju. Nejc Huth (Energijateam.com), lani 4. mož SloEndura, je motiviran po le 39. mestu v Ajdovščini. Tudi hitri madžarski mladinec Áron Babó (FRO Racing), zmagovalec v svoji kategoriji v Ajdovščini in 7. absolutno na dolgi trasi, pride spet izzivat. Žiga Šemrov (ŠKD Super Potencial), lani najboljši amater, bo debitiral med elito.

Maša Komel (KK Črn trn), ki jo je doma v Ajdovščini ugnala le nemška profesionalka Raphaela Richter, bo imela v ženski kategoriji dolge trase deset tekmic. Med njimi tudi tokrat ne bo lanske prvakinje Tine Smrdel (MBK Črni Vrh), ki se osredotoča na maturo, prihaja pa nova izzivalka Hana Kranjec Žagar (Rajd Ljubljana), tekmovalka iz krosa, ki je skoraj brez izkušenj v enduru, a se je že lani poskusila tudi v spustu. Vsaj v Shimanovi SuperEtapi pa lahko da vsem misliti tudi tekmovalka s krajše trase, mlajša mladinka Nežka Libnik (Bosch Black Hole Enduro Team).

Razpis za SloEnduro Borovci na sloenduro.com

Časi v živo na timing.sportident.com

SloEnduro

Vreme

Pod desetimi stopinjami in najverjetneje z nekaj dežja, a ne bo potopa. Bolj plohe v soboto in možnost nekaj malega dežja v nedeljo. Prašilo se pa ne bo.

Drugi dogodki

Kako ne bi bilo v Ilirski Bistrici tudi kakšnega koncerta, saj tam domuje MKNŽ!? V nedeljo se tam ustavita dva zanimiva indie izvajalca, ameriški duet Windowspeak z bandom in Avstralka Jess Ribeiro. Ni slab razlog, da kdo ostane.

Naslovna fotografija Tadej Morano

Preberi/oglej si še

SloEnduro Kamplc 2024: Video
SloEnduro Kamplc: Vroč in intenziven pomladni vikend nad Ajdovščino

Sledite nam