Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
12. februarja 2013

Objavljamo koledar prve uradne slovenske serije v mtb enduru. SloEnduro se začne s tremi dirkami v Italiji in nadaljuje s tremi doma.

Končno je na svetlem koledar prve uradne slovenske serije v mtb enduru. Po lanski prvi neuradni enduro seriji, ki je povezala dve preizkušnji na Javorniku in eno pod Vitrancem, je tu SloEnduro.

Domače preizkušnje so še vedno le tri, serija pa se je okrepila z izletom čez zahodno mejo. Tja se bodo podali tisti slovenski jezdeci, ki si bodo želeli dirkanja v prvem delu sezone in točk za visoko skupno uvrstitev.

Tako bodo prve točke na voljo že 7. aprila na dirki Enduro 3 camini nad Trstom. Preizkušnja, na kateri je že lani nastopilo veliko Slovencev, je tudi prva v seriji Triveneto Enduro MTB Cup.
Sledi gostovanje na dirki v Gemoni 1. in 2. junija, ki bo štela tudi za najpomembnejšo italijansko serijo Superenduro in za serijo Triveneto.
Tretje gostovanje v Italiji bo na dirki Torrenduro v Tavorjani 16. junija. Ta je sicer del serije Enduro Trophy Nord Est.
Potem pa na Koroško, na prvi vikend festivala Črna lukna. Tridnevni Enduro Koroška bo sicer potekal od petka 19. do nedelje 21. julija, za točke serije pa bodo štele le sobotne preizkušnje.
Že znano prizorišče bo v bikeparku Javornik na Kamplc enduru 31. avgusta in 1. septembra.
Serija se bo zaključila 9. septembra v parku MTB Čelešnk nad Blagovico, kjer bodo pri organizaciji moči združili klubi Supersnurf, Čelešnk in Energija.

V zadnji fazi je priprava pravilnika slovenskih enduro dirk. Vse bodo potekale pod okriljem Odbora za MTB in BMX Kolesarske zveze.

Serija SloEnduro 2013

7. april Enduro 3 camini, Trst (Ita)
1./2. junij Superenduro Gemona, Gemona (Ita)
16. junij Torrenduro, Tavorjana/Torreano (Ita)
19.-21. julij Enduro Koroška, Ravne na Koroškem/Jamnica
31. avgust/1. september Kamplc enduro, Bikepark Javornik
8./9. september Enduro Čelešnk, Blagovica

www.facebook.com/sloenduro

Avtor logotipa SloEnduro je Anže Furlan/PussyGato productions

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam