5. junija 2018

S štirimi Slovenci v kategoriji Pro, z drugim mestom domačega zvezdnika Marina Ranteša in z odlično pripravljenim parkom.

Kot je običajno, v Osijek pride smetana BMX tekmovalcev v prostem slogu. In tudi če tekmovanje ne šteje za svetovni pokal FISE, je konkurenca vsako leto zelo močna.

Letošnje devetnajste izvedbe Panonniana so se udeležili štirje Slovenci, ki so nastopili v kategoriji PRO.

Naši predstavniki so bili – s trinajstimi leti najmlajši Jaka Remec, dva mladinca Matej Žan in Kristijan Rojs ter najizkušenejši Marko Južnič. Vožnje so bile na visokem nivoju, vendar se nobenemu ni uspelo prebiti v finalno vožnjo. Najbližje je bil finalu najmlajši tekmovalec.

Jaka Remec se je uvrstil na 20. mesto, Matej Žan je bil mesto za njim, na 28. mesto se je uvrstil Kristijan Rojs, na 31. pa Marko Južnič.

V finalno vožnjo se je uvrstilo 16 najboljših, a Jaka s svojim rezultatom ni zaostal veliko za finalom. Na koncu so si prva tri mesta razdelili Irek Rizaev, domačin Marin Ranteš in povratnik med mojstri BMXa prostega sloga Michael Beran.

Kaj so imeli povedati po tekmovanju?

Jaka Remec: “Mislim, da sem naredil korak naprej in vem, kaj mi manjka. Na tekmovanje sem šel z veliko mero spoštovanja, ker sem prvič praktično nastopil v kategoriji PRO. Poleg tega pa sem vozil zelo varno, saj grem konec meseca na enomesečne priprave v Ameriko in se nisem želel izpostavljati kakšni nepotrebni poškodbi. Pod okriljem enega največjih BMX riderjev na svetu bom treniral v parku Daniela Dhersa. Z Joshom Perryjem imava plan preživeti mesec dni skupnega intenzivnega treninga. Tako na kolesu kot v fitnesu. Ko se vrnem, imam teden dni počitka in nato priprave na svetovni pokal, kjer je moj letošnji cilj stopiti na zmagovalne stopničke.”

Marko Južnič, najstarejši udeleženec in mož, ki je bil na vseh Pannonian Challenge tekmovanjih do sedaj: “Šel sem predvsem uživat. Tu se imam vedno fino in pomembno mi je druženje s starimi prijatelji.”

Luka Kovič, novi selektor discipline BMX freestyle: “Uvrstitve naših tekmovalcev se bodo zagotovo bistveno popravile, ko bomo uresničili projekt novega freestyle BMX centra.”

Kaj je novega v Osijeku?

Letos so v parku naredili nekaj sprememb. Največje presenečenje je bil novi “jump box”, ki je sedaj v velikosti tistih, ki so na tekmovanjih FISE (svetovni pokal). Presenetilo je tudi to, da je bil park prvič pripravljen že pred pričetkom tekmovanj, tako da so ga tekmovalci lahko dodobra preizkusili. Sedaj je čas, da se organizator pripravi na jubilejno 20. izvedbo enega največjih BMX tekmovanj v tem koncu Evrope.

Poročilo s Pannonian Challengea najdeš tudi na osijek031.com

Foto Sandi Remec

Preberi še:
Dom ekstremnega športa na Hrvaškem: Pannonian Challenge 2017

Sledite nam