25. marca 2016

V 2016 na dirke v spustu in enduro enaindvajseterica iz avške brigade, tudi nekatera stara imena. Na zmago na 24 urah Semmeringa.

Rdeči fantje (in kakšno dekle) s številko 112 na levem rokavu so že dolga leta ena najbolj prepoznavnih domačih ekip v gravitacijskih disciplinah. Člani ŠKTD Avče bodo tudi letos dejavni na številnih frontah. ŠKTD? Športno, kulturno in turistično društvo, če kdo ne ve. V malih Avčah so praktično le še gasilci v drugem društvu, se včasih pohecamo, pa še ti jih podpirajo. In oni njih nazaj, vsaj s 112 na dresih. Tekmovalci rdečih prihajajo tudi od drugod ob Soči, od Tolmina do Gorice.

V sezoni 2016 bodo v spustu in enduru nastopali z 21 tekmovalci. Posebne pozornosti v spustu bodo deležni mladi, med katerimi izstopa Marko Niemiz. Med elito pa sta njihovi glavni DH orožji Miha Ivančič in Jan Markič, ki bo letos prvič nastopal med člani. Obetajo si tudi vrnitve Urške Mežnar, lani namreč le med ženskami niso imeli predstavnice. V veteranski kategoriji masters računajo na Klemna Kuka.

Napovedujejo tudi, da si štartne številke zopet nadenejo nekatera “stara” imena, kot sta Peter Levpušček in Tadej Humar.

Poleg udeleževanja dirk v spustu doma in na Hrvaškem, dirk evropskega in nekaterih dirk svetovnega pokala v spustu, tudi letos Avče načrtujejo tudi nastop na 24-urni dirki “Race the night” na Semmeringu v Avstriji, kjer so lani v konkurenci štiričlanskih ekip osvojili drugo mesto. Letos gredo na zmago. Prisotni bodo tudi na dirkah serije SloEnduro.

Lanski dosežki

Iz sezone 2015 so Avčani najbolj ponosni na drugo mesto v razvrstitvi ekip v spustu, 5. mestu Mihe Ivančiča v slovenskem pokalu med člani, zmage Klemna Kuka med veterani tako na državnem prvenstvu kot v pokalu, enako Marka Niemiza med mlajšimi od 15 let, Jan Markič pa je bil v pokalu tretji med mladinci. Niemiz je nastopil tudi na dirkah za mlade v Serfaus Fiss Ladis v Avstriji in na dirki prvenstva IXS international Rookies Championship zasedel 3. mesto.

Trening in opremljevalci

Ekipa je zimo preživela v fitnesu in telovadnici in je pred sezono visoko motivirana. Še vedno trenirajo na svoji domači progi, na kateri žal ne gostijo več dirke. Proga se zdaj začenja na vrhu Kanalskega vrha in je primerna tudi za enduro kolesa, poudarjajo in vabijo k furanju.

Glavni pokrovitelj ekipe je Velo z znamko O’Neal, podpirata jih tudi trgovini Djak iz Nove Gorice iz Kult iz Solkana.

Med sezono bomo Avčane spremljali tudi prek fotografij Miha Skrta.

www.facebook.com/downhill.avce

Uvodna fotografija Mitja Madon, akcija foto Miha Skrt

Sledite nam