24. julija 2011

Namesto gorskih koles in gorskih kolesarjev tokrat nekaj povsem drugega. Poročilce s prvega srečanja lastnikov olepšanih ali celo ročno izdelanih uličnih (ne ravno plažnih) koles v Lepi žogi v Ljubljani.

Namesto gorskih koles in gorskih kolesarjev tokrat nekaj povsem drugega. Pa morda ne povsem drugega, saj kdor je usekan na nekaj na dveh kolesih, ta utegne biti usekan na vse na dveh kolesih. Če je celo videti kot motorno kolo, pa je brez motorja … za velike otroke še toliko bolje!

Minuli četrtek je bilo na dvorišču športnega bara Lepa žoga v Ljubljani prvo srečanje lastnikov olepšanih ali celo ročno izdelanih koles pod imenom “Šiška Cruise“. Cruisalo se sicer žal ni, le pokazalo kolesa in glasovalo za najlepše.

Nekaj deset se jih je zbralo: cruiserji, chopperji, lowriderji, tudi dva tricikla in en simpatično spimpan poni, pa kakšno vozilo, ki se ga ne da niti imenovati. Nekaj bolj ali manj serijskih, nekaj s privijačeno dodatno opremo, nekaj barvno prerojenih in tudi nekaj unikatov, ki jih je delo spretnih slovenskih rok zgradilo od okvirja dalje.

Največ glasov so zbrali:
1. Limo trike Grega je pripeljal zloben črn nizko ležeči tricikel v slogu avtomobila Adamsovih, s tovornim prostorom za gajbo pirčka in sprednjim delom klasičnega lowriderja Limo.
2. Cranxter – nekdanji BMX dirkač in nato pionir domače scene paralelnega slaloma in dvoboja, Velenjčan Uroš Klauž, je tri leta zidal oranžnega lepotca, začel je pri krivljenju cevi za okvir.
3. 346 Basman – Akademski kipar Primož Pugelj se je zadovoljil z večinoma originalnim lepotcem – a pri tem izrednem nizozemskem kolesu ne moremo govoriti ravno o seriji.

Gostitelj in pobudnik Lipi balun, soprireditelj ChopShop, glasba Bitch Boys. Še kdaj!

Poročilo na streetmodified.tv

Kolesa v videu in spodaj tudi na nekaj fotografijah. Na uvodni fotografiji Mr. Lipi Balun osebno, vse foto A.D.

Sledite nam