9. septembra 2013

Postojnski maraton uspešen kljub nenačrtovanim dodatnim km za vodilno skupino, v najkakovostnejši konkurenci doslej na 50 km trasi zmaga Hribovška pred Rudolfom in Zupančičem.

Maraton po poteh Erazma Predjamskega – za Erazmovo rokavico je na lepo septembrsko soboto v Bukovje pri Postojni privabil okoli 100 udeležencev. Zasedba je bila močna, saj je bilo prisotnih kar nekaj močnih tekmovalcev MTB maratona v Sloveniji. Tekma je bila priložnost za preverjanje forme pred državnim prvenstvom v Škofji Loki.

Najhitrejša skupina tekmovalcev, kakih 30, je bila prehitra tudi za redarje na prvi točki in je po sili razmer opravila dodatno petkilometrsko pentljo. Na srečo so bili v tej skupini prav vsi najboljši, ki so bili kljub nevšečnosti pri vrhu razvrstitve tudi na koncu.

Na 50 kilometrski razdalji s 1500 metri višinske razlike je bil letos najhitrejši Boštjan Hribovšek (Calcit bike team), ki je za progo potreboval 2 uri in 23 minut. Drugi je bil Borut Rudolf (MBK Črni vrh) in tretji mladinec Peter Zupančič (Calcit bike team). Na dolgo progo se je izven konkurence podala tudi Tina Perše (Calcit Kamnik) in jo odpeljala v 3 urah in 7 minutah.

Na krajši 30 kilometrski preizkušnji s 700 metri višinske razlike je bil najhitrejši Miran Modic (Calcit bike team), drugi je bil Dejan Nemeček (UNI team Cult) in tretji Domen Otoničar (Postojna). Pri dekletih je bila na isti razdalji najhitrejša Danijela Svetlik (Kojsko)

Na najkrajši 7 kilometrski razdalji je bil najhitrejši Miha Smrdel (Črni vrh), pri deklicah pa Katjuša Stefanovski (Belsko).

V sedmih izvedbah se je maraton iz majhne lokalne prireditve počasi prebil v prvo linijo tekmovanj za vse, ki jim malo daljša tekmovalna avantura bolj diši kot vrtenje na krajšem krogu. Bravo KS Bukovje in občina Postojna ter “tehnični svetovalec” Bobi in vsi drugi v organizaciji!

Vrstni redi (PDF)

erazem.kombinat.si

Na uvodni fotografiji Boštjan Hribovšek in Danijela Svetlik, foto Milan Simčič.

Sledite nam