Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
16. marca 2013

Saj ne, da se v veliki predavalnici Fakultete za šport Univerze v Ljubljani ne bi dalo dobiti prostega sedeža, a prvi kolesarski dan je uspel.

Projekt dr. Sama Rauterja, kolesarski dan na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, ki so ga prvič priredili danes, je za nami. “Zadovoljen sem,” je bil kratek Samo, kar je pomenilo četico pozornih slušateljev, ki so prisluhnili zanimivim strokovnim predavanjem, na koncu pa se je razvila še široka debata.

Rauter je sam začel z uvodom, nadaljeval je nekdanji olimpijec, danes vodja tekmovalne ekipe in lastnik trgovine Primož Štrancar, ki je pripravil predavanje o opremi in servisu. Sledil je nekdanji tekmovalec v krosu Borut Fonda, danes doktorski raziskovalec na univerzi v Birminghamu, ki je spregovoril o nastavitvah in položaju na kolesu. Trener Luka Žele, ta čas v službi pri turški kolesarski zvezi, je predaval o pristopu k procesu treniranja, dr. Radoje Milić s Fakultete za šport pa je pripravil nekaj o diagnostiki kolesarja. Že imena zagotavljajo, da se predavanja niso držala le cestnega kolesarstva ampak so bila oplemenitena tudi z izkušnjami iz gorskega kolesarstva.

Pri debati, ki je zavila v več smeri in ni mogla mimo dopinga, so se predavateljem pridružili še drugi gostje: trener Miran Kavaš, kolesarski novinar Miroslav Cvjetičanin, dr. Lovro Žiberna iz Slovenske antidopinške agencije in dr. Damir Karpljuk s Fakultete za šport, tudi sam kolesarski rekreativec.

Poučno, celo dragoceno za vse, ki sodijo pod najširši pomen besedne zveze “kolesarski strokovnjak”, pa tudi za čisto navadnega firbčnega rekreativca. Med trenerji je bil opažen tudi kakšen inženir. Priložnosti, da toliko znanstvenikov hkrati odgovarja na tvoje vprašanje, ni veliko, tako da se čez leto dni spet vidimo na Fakulteti za šport.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam