koljoneta
1. aprila 2021

Med Kočevjem in Zasavjem odslej skupna nalepka za kolesarjenje “z dobro karmo” na enajstih lokacijah z urejenimi potmi ali objekti.

Dobra novica za vse, ki radi zahajate na urejene gorskokolesarske poti na območju, ki ga pokrivajo registrske tablice LJ – to je precej večje od ljubljanske statistične regije.

Naključje je, da je prav v tem delu Slovenije nastalo največ “trail centrov”, kot mreži urejenih poti na relativno majhnem območju rečejo v Veliki Britaniji, to ime pa so povzeli tudi v Kočevju, kjer so na tem področju pri nas orali (legalno in dobro organizirano) ledino.

Nekateri med njimi so del svojih proračunov že polnili tudi s prispevki za uporabo, kolesarji so za plačilo prejeli vinjete – nalepke, ki jih nalepijo na kolo ali čelado.

KoLJoneta

S KoLJoneto vam bodo odprta vrata naslednjih objektov:

Sedem torej oziroma enajst parkov, če štejemo pet ljubljanskih lokacij!

KoLJoneta bo naprodaj po ceni 49 evrov.

“Zamisel se je pojavila, ker bi moral letos Ljubljančan kupiti tri različne nalepke, da podpre graditelje na treh koncih mesta,” so nam sporočili iz vodstva projekta KoLJoneta. “Nato smo pogledali malo širše in dodali še nekaj centrov, kamor radi zahajamo. Na koncu smo opazili, da so vsi na območju, kjer še uporabljamo registrske tablice LJ!”

Načina delitve izkupička od prodanih KoLJonet nam niso izdali.

Čestitke za dobro usklajeno akcijo: KoLJonete so namreč od danes na voljo pri vseh upravljalcih, zato se za nakup obrnite naravnost na njih.

#KoLJoneta

Sledite nam