20. januarja 2013

Filip Flisar in Kristjan Vreček v Wagrainu in na Čelešnku, Tadej Humar pa doma, tudi na motorju. Zabavno in tudi nevarno – kaj vse je šlo narobe pri snemanju teh dveh delov.

Pred vami je tretji in zadnji del filma Switch avtorja Blaža Tomažina. Začenja ga del s Kristjanom Vrečkom in Filipom Flisarjem, posnet v parkih v Wagrainu in na Čelešnku. Film pa zaključuje Tadej Humar na svojih terenih v Posočju, kjer je sedel tudi na motor za kros.

Prvi del
Drugi del

Pozor! Razkosani film bo na ogled še kakšen teden, potem ga skrijemo, Blaž pa ga bo nato na spletu objavil v celoti in seveda bo na ogled tudi na mtb.si.

Še nekaj spominov s snemanja

Filip Flisar: “V Wagrain smo se spravljali snemat že poleti, pa smo snemanje tolikokrat prestavili, da smo se šalili, da bo že sneg, ko pridemo tja. Ko smo pri koncu sezone prišli tja, je bilo na progi res 5 cm snega! Režali smo se, a nas je res zeblo, čeprav je sneg čez dan skopnel. Sicer ne padam veliko, a tisti dan sem zaradi mraza padel vsaj štirikrat.
Tomažin je lahko le srečen, da se je taka nezgoda, kot se nam je pripetila pri snemanju v Čelešnku, zgodila meni. Kdo drug bi se lahko tudi ubil. Čez river gap sem fural za Vrečkom, nad nama pa žica za kamero. Kamera je potovala nekako med nama in tik pred skokom sem popuščeno spodnjo žico dobil pod vizir čelade. Zažgala in prerezala mi je očala. Ni bilo več časa za zaviranje, bolj ko ne na slepo sem skočil. Še po pristanku sem z glavo vlekel za seboj žico, dokler se nisem ustavil.
Čeprav sem zgrešil premiero, sem film že videl, posnetki so v redu, super za tako nizkoproračunsko produkcijo.”

Kristjan Vreček: “Na snemanju v Wagrainu smo se šele spoznali, a smo se hitro ujeli. Na snemanju je bilo kul in ni mi bilo težko riniti kolesa v klanec, čeprav smo snemali od sedmih zjutraj do večera. Še dolg kabel za kamero smo napenjali med drevesa. Če bom imel še kdaj priložnost, sem za!”

Tadej Humar: “Vedno, ko se pogledam v ogledalo, se spomnim na Switch, še zdaj imam odrsano ramo od padca na koncu filma, haha. Sicer pa lepa in zanimiva izkušnja.”

Blaž Tomažin: “Pri snemanju teh delov je bilo najbolj zanimivo. Flisar in Vreček sta sploh neverjeten par, sploh ne morem komentirat, kaj se dogaja z obema skupaj na snemanju. Flisar se je razbil že dan pred snemanjem in si poškodoval eno roko, prvi dan snemanja še drugo … Potem pa še snemanje s cable camom ni šlo najbolje, deda sem skoraj obglavil, na srečo se je dobro končalo.
Pri Humarju smo snemali dva dni v kar visokem tempu, saj je bilo veliko za posneti. Drugi dan smo začeli z motokrosom in je nekajkrat grdo padel, pa mu na srečo ni bilo nič.”

Na uvodni fotografiji Kristjan in Filip čez “river gap” na Čelešnku. Brez žice …

Switch 3/3

Film “na kose” je zdaj skrit, celoten film na ogled tukaj

Sledite nam