max fredriksson, red bull roof ride
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Furam zase
23. avgusta 2021

Boris Režabek, 24-letnik iz Majšperka in edini Slovenec, ki nastopa na tekmovanjih Freeride Mountain Bike (FMB) World Toura, je bil minuli konec tedna med 30 udeleženci tekmovanja Red Bull Roof Ride v Katowicah na Poljskem.

Ob “diamantnem” Crankworx slopestyle tekmovanju v Innsbrucku (in še dveh izven Evrope) je bil Red Bull Roof Ride, ki dejansko starta s strehe konferenčnega centra v Katowicah, eno izmed le dveh letošnjih “zlatih” tekmovanj v koledarju FMC na vsem svetu.

Boris se sicer ni prebil med dvanajsterico finalistov. “V kvalifikacijah nisem tvegal, na objektih se nisem počutil čisto domače,” je zapisal na svojem Instagramu, kjer najdeš tudi celoten posnetek njegovega prvega kvalifikacijskega nastopa. “V drugem nastopu sem padel, a je bilo s trdakom na tako velikih objektih vseeno zabavno furati,” je še napisal.

Borisov pogled na njegov prvi kvalifikacijski nastop

Teden dni prej je bil Režabek na srebrnem slopestyle tekmovanju Züri Dirt Contesta v Zürichu v Švici 16., ta konec tedna nastopi na še enem srebrnem slopestylu na Slovaškem, dva tedna pozneje pa v Nemčiji.

boris režabek, red bull roof ride
Boris daje izjavo po kvalifikacijskem nastopu, vir zajem slike z Red Bull TV

“Na osnovi uvrstitev na nižjih tekmovanjih in položaja na lestvici te povabijo na tako veliko tekmovanje. Tam moraš potem seveda vse poskakati …” pravi Boris za Red Bull Roof Ride, na katerem so bili objekti tako ogromni, da se praktično nihče nikjer ne more pripraviti na njih. “Ja, se je bilo treba kar privaditi, še posebej v vetrovnih razmerah, vsak dan smo ujeli le dve uri treninga. V drugi veliki skok greš na primer čez 66-stopinjsko odskočišče in nato letiš 12 metrov nad tlemi. Povsod rabiš res dobro kontrolo nad kolesom, da se lahko navadiš. V finalu so bili večinoma izkušeni fantje, stari nad 25 let, ki tekmujejo že deset let. Tisti s Crankworx tekmovanj, kjer objekti niso tako veliki, so imeli kar nekaj težav.”

dawid godziek, red bull roof ride
Dawid Godziek, foto Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

V finalu je pred množico gledalcev zmagal domačin Dawid Godziek pred Švedom Maxom Fredrikssonom (na naslovni fotografiji) in bratom Szymonom Godziekom. Američan Nicoli Rogatkin je bil četrti in Kanadčan Griffin Paulson peti.

Posnetek celotnega finala

Posnetek kvalifikacij si lahko ogledaš tukaj.

Na naslovni fotografiji je drugouvrščeni Max Fredriksson, foto Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Preberi še

Na verigi: Boris Režabek
Garaža: Borisov Rose The Bruce za trike

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Furam zase
Sledite nam