Joris Daudet
12. marca 2021

Korona še ne da miru: Zolder z novim datumom, Papendal prestavljen. Slabo kaže tudi na Češkem. Nejc spregovori za Zavod Bob. Barry Nobles ti pokaže, kako se tekmuje med veterani. Za konec spoznaj še progo v Gencsapátiju.

Nejc za Zavod Bob

Nejc Heric, član BMX sekcije pri KD Rajd, je za Zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti, platdormo mladih za mlade, dal obsežen intervju o tekmovanju s kolesi BMX. Video pogovor najdeš na facebooku.

Zolder

Dirka v Belgiji bi morala potekati med 3. in 5. aprilom in bi bila druga v sezoni evropskega pokala. Ker so Italijani Verono premaknili na 1. in 2. maj, so se glede na razširjenost pandemije za prestavitev datuma odločili tudi belgijski prireditelji. Novi termin je 22. in 23. maj.

Papendal

Tudi Nizozemci so se odločili, da dirko evropskega pokala izvedejo v kasnejšem terminu. A datuma še niso uspeli napovedati. Na strani Evropske kolesarske zveze piše le, da je dirka prestavljena. uec.ch.

Čehi preložili začetek sezone

Prve dirke češkega pokala bi morale biti konec marca v Pragi, a so jih zaradi pandemije preložili za nedoločen čas. Pri češkem BMX združenju so še zapisali, da bodo morali zaradi prestavitev dirk evropskega pokala in dirk kategorije C1 spremeniti celoten potek domače sezone. czechbmx.cz.

Barry Nobles

V prvi vrsti šovmen, v drugi pa odličen BMXar, ti v vlogu razkrije, kako se tekmuje na dirkah v ZDA. Spotoma pokramlja še z nekdanjim svetovnim prvakom Francozom Jorisom Daudetom.

Gencsapáti

Še ena madžarska ekipa in še ena njihova proga. Od letos tudi novinka v pokalu Alpe-Adria. Trening in lokalna asa Bujaki Bence in Vincze Gergely. Tudi znanca slovenskih dirk.

Na naslovni fotografiji Joris Daudet. Foto Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

Prejšnje

BMX tahitre: Mešane in bolj mednarodne

Sledite nam