25. decembra 2012

V prihajajoči zimski številki: Scott Genius, intervju Luka Mezgec, nahrbtnik Osprey, nekaj o prestavnih razmerjih, kolesarska after work moda … Še vedno za 3 evre.

Pri Sokolu so se, vsaj glede na oznako na naslovnici, odločili, da bo postal sezonska revija, ki se bo gibala po letnih časih, se pravi lahko v naslednjem letu pričakujemo le 4 številke najstarejše revije s kolesarsko tematiko pri nas.

Tokrat se zanimivosti najdejo že med novičkami. Pici-Bici, trgovina z enoprestavniki, fiksiji … je ob prvi obletnici delovanja predstavila tudi spletno trgovino. Novost na našem trgu je tudi One Industries, ki bo s svojimi izdelki razveselil vse gravitacijske navdušence.

Iz kolesarskega dela revije pa naslednja vsebina:

  • Intervju z Lukom Mezgecem – odličnim bivšim gorskim, dandanašnji cestnim kolesarjem, ki bo s sezono 2013 štartal v prvi kolesarski ligi (postal je namreč član ekipe Argos Shimano).
  • Pri tehniki je tokrat govora o prestavnih razmerjih, razlikah med sistemi 2×10 in 3×10, kompaktom in klasiko …
  • Pri trening nasvetih so podali nekaj iztočnic glede hidracije, kot dodatek pa predstavili zimske bidone ter dodatke. Preizkusili so tudi Ospreyev hidracijski nahrbtnik Viper5 z dodatkom za zimske dni – izolirano cevko za pitje.
  • Po Biciklu, Pravihtestih in mtb.si, je novi Scott Genius doživel konkreten preizkus tudi v Sokolu. Tudi oni so preganjali obe različici – 650b in 29er.
  • Čeprav je specialka, pa jo velja vseeno omeniti, saj marsikateri gorski kolesar pozimi nabira kilometre na cestnem kolesu. Gre za BMC Granfondo GF-01 s Shimanovo Ultegro Di2 – takšnega bo v naslednji sezoni vozil tudi Ultra Franci.
  • Za vse navdušence nad elektronskimi komponentami je na voljo primerjava med zgoraj omenjeno Ultegro ter Campagnolo Athena EPS – komaj čakamo, da se tudi za gorska kolesa pojavijo tovrstni serijski izdelki.
  • Vas zanima kako se obleči, da v vas prepoznajo kolesarja tudi takrat, ko niste na kolesu? Predstavljenih je nekaj izdelkov, ki izražajo prav to.
  • Kolesarska reportaža je tokrat bolj družinsko in cestno obarvana, pot pa je zarisana med Slovenijo in Madžarsko.

Svet v gibanju oziroma outdoor zgodba revije je bolj kot ne zimsko obarvana, a ima tudi nekaj idej za kolesarjeve dni brez kolesa – recimo vse o teku na smučeh od treninga do izbire pravilne opreme.

Na uvodni fotografiji v Sloveniji v letu 2012 največkrat testirani kolesi, Scottova Geniusa. Takole sta pozirala za Sokol.

Sledite nam