10. septembra 2012

Tokrat mesečni izvod, poletne počitnice so se namreč zaključile, na stotih straneh in za ceno 4,9 evra je izšel 8. septembra, tako kot je obljubil glavni urednik Boštjan Svete. Zopet zanimiva tematika tudi za nas, gorske kolesarje.

Osrednja tema so, kot je pri tiskanih medijih že običaj, novosti za prihajajočo sezono. Na dveh ducatih strani si lahko podrobneje preberete skoraj vse, kar se tiče znamk Trek, s poudarkom na modelu Fuel EX, Scott, ki predstavlja eno kolo na različnih dimenzijah obročnikov (Genius), Cannondale, kjer je najbolj in mat črna barva, kolo pa vsekakor Trigger (pa ne tisti iz Only Fools and Horses), Specialized z Endurovim prenovljenim vzmetenjem ter več hoda, nekaj elektronike iz Accell Groupa imenovane E:I Shock, Cube s prenovljenim modelom Stereo, Kona s turnim/enduro kolesom Process, ter obilico Foxovih novosti. Med testiranimi kolesi, tudi pregrešno dragimi specialkami, se najde tudi eno gorsko kolo. To je Cultov New Evolution, na hitro pa so poleg Culta predstavili še begije proizvajalca Bicycle Line. V domači delavnici so ravnali nosilec zadnjega menjalnika – dokumentirano v sliki in besedi.

Med dvema intervjujema, oba sogovornika prihajata iz idrijskega konca, smo se osredotočili na trinajsto s sobotnega svetovnega prvenstva, Tanjo Žakelj. Zelo zanimiv zapis!

Za vse lubitelje etapnih gorsko kolesarskih podvigov pa o osem dnevni preizkušnji Transalp (618 kilometrov in 21.000 višincev). In ker je september zelo prijazen mesec tako glede temperatur kot tudi padavin, je kot nalašč zapisana tudi avantura uredništva, kjer so se podali po legalnih enoslednicah Matajurja na italjansko stran, seveda pod vodstvom tamkajšnjega Outdoor freakovca Marka Šimenca – Maca (na eni izmed fotografij je, če se ne motimo, tudi urednik Bicikla v majici brez rokav – očitno je bilo vroče).

Zgodovina, oziroma tematika nazaj v prihodnost, je namenjena legendarnemu Specializedovem modelu Stumpjumper, kolesu, ki je pripeljal v vrh ”mauntinbajka” tako Neda Overenda kot tudi lastnika blagovne znamke, Mika Sinyarda.

Čeprav smo gorski kolesarji, vseeno priporočamo tudi vpogled v nastanek super cestne ekipe Sky. No, pa tudi za lubitelje kolumn je poskrbljeno!

O reviji na bicikel.com

Na uvodni fotografiji prizor s ture uredništva na Matajurju. Saj je res dolg spust, ampak …

Sledite nam