4. decembra 2010

Ste v novembru pogrešali revijo Bicikel? Zdaj nas je namreč zadela dvojna številka za november in december skupaj. Z nami preletite vsebino.
Z naslovnice zadnje letošnje številke nas pozdravlja tisti, ki do nadaljnjega vedno velja za zmagovalca Toura 2010 – Alberto Contador.

Na naslovnega junaka se navezuje vodilna tema številke z naslovom Doping je v krvi. Uvod Uroša Šviglja, ki se je nato pogovarjal tudi s predsednikom slovenske protidopinške komisije Joškom Osredkarjem. David Črmelj pa je članka posvetil letošnjemu zapletu s Contadorjem ter odkritim grešnikom v kolesarski zgodovini,

Druga tema so Zmagovalci. David Črmelj je v prvem članku naštel najuspešnejše kolesarje sezone. Sicer morda odličen pisec o cestnem kolesarstvu pa je po junijskem poročilu o svetovnem pokalu v Mariboru še enkrat dokazal, da je v gorskem kolesarstvu hitro na majavih tleh. Namig za naslednjič: gorsko kolesarstvo ni sopomenka za discipline krosa.
Metod Močnik o zmagah slovenskih (cestnih) kolesarjev v minuli sezoni, pogovor z Gorazdom Štangljem in še članek o najuspešnejši znamki koles na cesti – Specializedu.
Leon Jager o možnostih za sestavo slovenske ekipe za Pro Tour (ja, pa še America’s Cup bomo izzivali, da o moštvu F1 ne govorimo …).
Lucija B . Petavs se je pogovarjala s kolesarko Polono Batagelj,

Jazbec je spet odgovoril na tri vaša vprašanja in podaril eno (žensko) majico.

Štiri mtb novičke in ena velika fotografija s tekmovanja Red Bull Rampage.

Tina Hižar se je pogovarjala s Tonetom Fornezzijem – Tofom.

Testi:
Uroš Švigelj je jezdil kolo Gary Fisher Rumblefish I.
Uroš Ložar je zajahal XC trdaka Felt Q920.
Matej Zalar se je očitno malo naveličal mestnih koles in je zajahal trdaka Ghost SE 6000.
Boštjan Svete o novem Shimanovem kraljevem nakitu, skupini XTR.

Pa še o ledenih kopelih, prazničnem prehranjevanju, aminokislinah, nastavitvah na vzmetenju, kolesarjenju po Tokiu in Kubi … Franc Hvasti je 11. nadaljevanju svoje zgodbe prišel že do svojega 18. leta!

Največja mojstrovina odgovornega urednika/založnika je pa itak da, da je uspel natanko med oddajo številke v tisk in izidom uravnovesit družino (zdaj dve punci proti dvema fantoma). Čestitke!

www.bicikel.com/sl/revija/

Sledite nam