13. marca 2014

Milanov GT STS iz leta 1988, žensko kolesarstvo, MTB po škotsko, Trek Remedy 27.5, Kona WO, dr. Rauter svetuje za MTB maratone …

Nekoliko bolj cestno obarvana pomladna številka za 4,90 evra prinaša vpogled v žensko cestno kolesarstvo, dva intervjuja, štiri kolesa, nekaj treninga in raztezanja ter štiri kolumne.

Najbolj sveža rubrika revije Bicikel je vsekakor pokaži kaj voziš. Tokrat predstavljajo legendarni termoplastični GT STS letnik 1998. Njegov lastnik pa nihče drug kot tablaški Milan 48 aka Milan Rejec.

Osrednja tematika tokrat žensko kolesarstvo. Ne, to ni samo moški šport, čeprav se včasih zdi, da dekleta dirkajo samo za čast in slavo. Popularnost, ozadja, finance … v nadaljevanju še zgodba z naslovnice – profesionalna ženska ekipa BTC City Ljubljana, za krmilom pa pogovor s kolesarko ekipe Bicikel Vido Ceglar, ki pravi, da za uresničitev otroških želja ni nikoli prepozno.

Med legionarji tokrat pogovor z Markom Kumpom, članom ruskega moštva Tinkoff Saxo.

Kolesarjenje v naravi in dobre prakse po svetu se iz Amerike tokrat selijo na Škotsko. Škotska, ki velja za eno izmed svetovnih gorskokolesarskih destinacij vsako leto beleži okoli 270.000 nočitev, ki so izključno vezane na kolesarske turiste.

Biciklovci so vozili Trek Remedy 27.5 9, tolsto Kono WO ter dve cestni kolesi – Olimpia Speedy in Scott Solace 20.

Če ste eden izmed tistih, ki bi se letos radi udeležili kakšnega mtb maratona, potem si morate obvezno prebrati, kaj svetuje Samo Rauter, trener Tanje Žakelj.

Trening ni samo vrtenje pedal. V rubriki izziv je predstavljen eden izmed poglavitnejših delov treninga – raztezanje. 9 razteznih vaj za uspešnejši trening.

Pri zdravi in raznoliki prehrani je tokrat govora o rukoli, v srednjem veku prepovedani zelenjavi.

Kolesnica je namenjena kolesarskemu podmladku, tako dečkom in deklicam. Kolesarska vzgoja, klubi ki se ukvarjajo z mladimi cestnimi kolesarji …

Si ljubitelj/ica starih koles? Potem vam bo dobrih šest desetletij staro mestno kolo Puch pričaralo nasmeh na obraz.

Pomladni dnevi in ravno pravšnje temperature so kot nalašč za kakšen daljši kolesarski izlet, recimo po kraškem robu do hrvaške Istre.

Nazaj v prihodnost, oziroma zgodovina slovenskega kolesarstva in zgodbe kolesarjev. Bojan Udovič, tretji del.

Štiri kolumne, en nov kolumnist (Simon Mastnak), dva dodana lani (Miha Šalehar in Luka Mezgec) ter zimzeleni Miroslav Braco Cvetičanin, vsak s svojim pogledom na kolesarstvo.

Uvodnik in vsebina na bicikel.com

Sledite nam