Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
1. avgusta 2011

Danes teden v Kamniku atraktivna ulična dirka v šprintu z gorskimi kolesi na izpadanje z Lovšetom, Mezgecem, gosti s ceste … Dirka v okviru festivala Kamfest, sledita dva koncerta.

Pred mesecem dni je vikend Kamšport in Kamniški kros, dirko Pokala Slovenije v Kamniku, popestrila še ulična dirka za izpadanje, v kateri so se nekateri slovenski tekmovalci pomerili z gosti iz Rusije in Ukrajine. Prirediteljem iz Calcit bike teama GT se je format tako priljubil, da bodo šprintu posvetili samostojno dirko. Tokrat v okviru kamniškega festivala Kamfest, reklo se mu bo GT Bike Eliminator.

Eksploziven štart, obladovanje kolesa skozi hitre zavoje ter čez ovire ter noge, srce in pljuča, ki morajo zdržati kratko, a intenzivno obremenitev. “Tekmovanje je zelo zanimivo tudi za gledalce, ki jih kolesarstvo sicer morda ne zanima. Prepričan sem, da adrenalin, moč, tekmovalni naboj in želja po zmagi na kratki a atraktivni progi ne bodo pustili ravnodušnega prav nobenega gledalca,” pravi vodja prirediteljev Mohor Vrhovnik.

Naključnih gledalcev, ki morda še nikdar niso v živo spremljali (gorsko)kolesarske dirke, bo tokrat na pretek, saj bo dirka neposredno pred koncertom skupin Hog Hoggidy Hog (ska punk, Južna Afrika, nastopajo tudi na festivalu Punk Rock Holiday) in Ljubljančani General Musashi.

Disciplina je po besedah poznavalcev primerna za vse kolesarje vseh disciplin. V svetu se šele prebuja in prav kamniški organizatorji prvi v Sloveniji vidijo njen potencial in ji napovedujejo svetlo prihodnost pod okriljem mednarodne kolesarske zveze. Tekmovanja ”eliminator” bodo prihodnje leto že del svetovnega pokala.

Svojo prisotnost na tekmovanju je že potrdil cestni kolesar Luka Mezgec, letos prvo domače ime največje enodnevne cestne dirke v Sloveniji, VN Kranja.
Med favoriti bo zagotovo tudi trikratni in tudi aktualni državni prvak v krosu Matej Lovše.
Udeležbo je z nekaj kolesarji napovedalo cestno kolesarsko moštvo Adria Mobil – zaradi ovir na progi seveda na gorskih kolesih.
Kamničani pa bodo pesti stiskali za svoje kolesarje, med katerimi verjetno najbolj izstopata tuhinjska bliska – Rok Korošec in Boštjan Hribovšek.

”Prijave nekaterih izredno hitrih tekmovalcev iz vrst cestnega, MTB in BMX kolesarstva nakazujejo na to, da se bodo po dolgem času ponovno srečali ‘kolesarji vseh vetrov’ in zato lahko Kamničani ter drugi obiskovalci festivala Kamfest 2011 v ponedeljek pričakujejo pravi spektakel,” še doda Vrhovnik.

Proga po potekala v starem kamniškem mestnem jedru, v Soteski in na Šutni. Prireditelji vabijo vse tipe kolesarjev, da se poskusijo na Eliminatorju – tudi specialiste za 4X, BMX, XCO, DHI …

GT Bike Eliminator v koledarju mtb.si s povezavo na razpis in stran festivala

Na uvodni fotografiji prizor s štarta na dirki pred mesecem dni. Foto Grega Stopar.

Video s prve tekme v šprintu v Kamniku

www.calcit-bike.com
www.kamfest.org

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam