Freestyle zaposli
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
27. januarja 2014

Bajsiji, primerjava 26 in 27,5-palčnih obročnikov, aljaški Rok Kovač, Specijev Enduro 29 ter mnogo več na dvaidevetdesetih straneh.

Nekaj iz vsebine januarsko-februarske številke revije Bicikel:

V rubriki Fotolov: Kolesarjenje po Tuniziji

Pokaži kaj voziš: Tokrat se predstavljajo najlepše specialke 2013 po izboru Fausta (tema v forumu bicikel.com)

Osrednja tematika: Tokrat sta dve, obe gorskokolesarski.
– V prvi je govora o 26 in 27,5 palčnih obročnikih. Razlike, podobnosti, prednosti, slabosti,  menja.  Kar ste okusili v zapisu na mtb.si, tu podrobneje.
Fat Bike, tolstež oziroma kot so ga poimenovali Biciklovci – Bajsi. Tista kolesa, ki jih v tujini predstavljajo tudi kot snow bike ali sand bike. Vse, no skoraj vse, kar ste hoteli izvedeti o njih.

Za krmilom: Tokrat z dvema akterjema iz popolnoma drugačnih kolesarskih svetov.
Matej Mugerli, od hribolazca do šprinterja. Prvi Slovenec z zmago na dirkah Pro Toura. Včasih Liquigas-Cannondale, dandanašnji Adria Mobil.
Rok Kovač, ekstremni športnik, ki je kot edini Slovenec leta 2008 premagal ekstremno kolesarsko preizkušnjo Iditarod Trail Invitational.

Kolesnica: V Ameriki je bajkanje dober biznis. Kolesarjenje v naravi – dobre prakse po svetu izpod tipokovnice Petra Zajca.

Vozili smo:
Topel začetek zime je uredništvu Bicikla močno olajšal tudi preizkuse koles. Uroš Švigelj se je preganjal S Specijevim Endurom 29 Comp, Matej Zalar je puščavski pesek premagoval z Wheelerjem Eagle 600 – 29, Jaka Jaušovec je navkreber gnal lahko Olympio 849, Miha Švigelj pa je med travniki švigal s trekingom Giant Roam 1 LTD. V taisti rubriki tudi nekaj za vadbo v domači sobi – valji in trenažerji.

Rubrika izziv: Ponavadi se v tej rubriki razpreda predvsem o prehrani. Tokrat je govora o vitaminu D – tistem sončnem vitaminu ter njegovemu vplivu na človeški organizem.

Rubrika z naslovom Hočem več ponuja dva izziva:
– Za vse tiste, ki že sedaj pridno trenirate in iščete prave poletne izzive. je vsekakor dobrodošel članek o desetih najtežjih kolesarskih vzponih na svetu. Morda se katerega izmed njih lotite prav vi!
Breithorn –  spust s kolesom z gore, ki leži 4164 metrov nad morjem. 3513 višincev spusta po zasneženem pobočju.

Nazaj v prihodnost: Od Kontraša do olimpijca, drugi del zgodbe o Bojanu Udoviču izpod tipkovnice Miroslava B. Cvjetičanina

Kolumne: Tokrat le štiri, prvič Luka Mezgec, pa že znani Miroslav Braco Cvjetičanin, Miha Šalehar in Sebastjan Kopušar.

Uvodnik in še kaj na bicikel.com

Energija bikes
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
Sledite nam