27. januarja 2014

Bajsiji, primerjava 26 in 27,5-palčnih obročnikov, aljaški Rok Kovač, Specijev Enduro 29 ter mnogo več na dvaidevetdesetih straneh.

Nekaj iz vsebine januarsko-februarske številke revije Bicikel:

V rubriki Fotolov: Kolesarjenje po Tuniziji

Pokaži kaj voziš: Tokrat se predstavljajo najlepše specialke 2013 po izboru Fausta (tema v forumu bicikel.com)

Osrednja tematika: Tokrat sta dve, obe gorskokolesarski.
– V prvi je govora o 26 in 27,5 palčnih obročnikih. Razlike, podobnosti, prednosti, slabosti,  menja.  Kar ste okusili v zapisu na mtb.si, tu podrobneje.
Fat Bike, tolstež oziroma kot so ga poimenovali Biciklovci – Bajsi. Tista kolesa, ki jih v tujini predstavljajo tudi kot snow bike ali sand bike. Vse, no skoraj vse, kar ste hoteli izvedeti o njih.

Za krmilom: Tokrat z dvema akterjema iz popolnoma drugačnih kolesarskih svetov.
Matej Mugerli, od hribolazca do šprinterja. Prvi Slovenec z zmago na dirkah Pro Toura. Včasih Liquigas-Cannondale, dandanašnji Adria Mobil.
Rok Kovač, ekstremni športnik, ki je kot edini Slovenec leta 2008 premagal ekstremno kolesarsko preizkušnjo Iditarod Trail Invitational.

Kolesnica: V Ameriki je bajkanje dober biznis. Kolesarjenje v naravi – dobre prakse po svetu izpod tipokovnice Petra Zajca.

Vozili smo:
Topel začetek zime je uredništvu Bicikla močno olajšal tudi preizkuse koles. Uroš Švigelj se je preganjal S Specijevim Endurom 29 Comp, Matej Zalar je puščavski pesek premagoval z Wheelerjem Eagle 600 – 29, Jaka Jaušovec je navkreber gnal lahko Olympio 849, Miha Švigelj pa je med travniki švigal s trekingom Giant Roam 1 LTD. V taisti rubriki tudi nekaj za vadbo v domači sobi – valji in trenažerji.

Rubrika izziv: Ponavadi se v tej rubriki razpreda predvsem o prehrani. Tokrat je govora o vitaminu D – tistem sončnem vitaminu ter njegovemu vplivu na človeški organizem.

Rubrika z naslovom Hočem več ponuja dva izziva:
– Za vse tiste, ki že sedaj pridno trenirate in iščete prave poletne izzive. je vsekakor dobrodošel članek o desetih najtežjih kolesarskih vzponih na svetu. Morda se katerega izmed njih lotite prav vi!
Breithorn –  spust s kolesom z gore, ki leži 4164 metrov nad morjem. 3513 višincev spusta po zasneženem pobočju.

Nazaj v prihodnost: Od Kontraša do olimpijca, drugi del zgodbe o Bojanu Udoviču izpod tipkovnice Miroslava B. Cvjetičanina

Kolumne: Tokrat le štiri, prvič Luka Mezgec, pa že znani Miroslav Braco Cvjetičanin, Miha Šalehar in Sebastjan Kopušar.

Uvodnik in še kaj na bicikel.com

Sledite nam