6. januarja 2015

Električna kolesa in ciklokros – ne v istem stavku – sta nosilni temi prve letošnje številke revije Bicikel.

Uvodnik urednika Boštjana nam nakaže eno izmed dveh rdečih niti prve številke revije Bicikel v letu 20015, to so električna kolesa. Kaj vse je še zanimivega in kaj vse boste lahko brali v prihodnjih dveh mesecih, pa v nadeljevanju.

Pokaži kaj voziš vam bo postregla s pravim profijem svetovnega formata, dirkačem ekipe Trek. Justin Leov in njegov karbonski Remedy 29 po dolgem in počez.

Moja mama je strela …

Prva rdeča nit ali ena izmed dveh osrednjih tematik so električna kolesa. Zgodovina, sedanjost in prihodnost. Tudi z dvema slovenskima proizvajalcema. Hribitec, ki skrbi za predelave navadnih koles v električno gnana, ter Qulbix, ki ima “šasijo” uporabno tako za motor kot kolo, seveda z elektromotorjem. Temu sledita tudi preizkus Scottovega gorskega kolesa E-Aspect 920 ter elegantno poslovnega pedeleca Kettler Berlin Royal E.

CX

Druga tematika, ki obsega dobršen del revije, je času primerna, to je ciklokros. Najprej reportaža s ciklokros klasike, pokala Superprestige iz belgijskega Gavera, kamor je potoval reporter Chef (na uvodni fotografiji), pa krajša predstavitev Kevina Pauwelsa, enega izmed zvezdnikov “najboljše” discipline na svetu, obsežen intervju z tekmovalcem ekipe Telenet-Fidea Tomom Meeusenom, kot češnja na torti pa še preizkus ciklokros dirkalnika Ridley X-Night ter Sramove opreme Force CX1. No, Pa tudi Fausto je svojo kolumno obarval po ciklokrokrosistično.

Testi

Biciklovci so vozili Breezerja Repack Expert na 27,5-palčnih obročnikih in z igrivimi 160 milimetri hoda, preizkusili cestno skupino Campagnolo Chorus za prihajajočo sezono, se poglobili v predstavitev kolesarskih jaken za zimsko obdobje – 18 smo jih našteli. Preizkusili so še Compex SP 4.0 – inteligentnega trening partnerja, Garminov Forerunner 920XT ter še nekaj tekstilnih dodatkov za kolesarjenje.

Kaj ima avtocenter Špan z Brezovice, velikan med gumarji in prodajalec avtomobilov, skupnega s kolesarstvom? Z letošnjim letom zagotovo veliko, saj so postali ekskluzivni zastopnik znamk Torpado, Fondriest in Esperia.

Evolucija Adiasovega modela očal Evil Eye je prinesla reportažo z juga Francije, če pa se podajate na goriški konec, pa je vsekakor priporočljivo prebrati nasvet za kolesarsko turo SabotinKoradapark Pečno.

Za zdravo prehranjevanje tokrat o zimski zelenjavi, za dober začetek v novo kolesarsko sezono pa je dobro prebrati članek o pripravi telesa na prihajajoče kolesarske dni.

Kaj pa kolumnisti? Kot že omenjeno Fausto o ciklokrosu, novi kolumnist, Adriin Primož Rogljič o dirki po Katarju, Giantov Luka o decembrski škodi oziroma mesecu dni kolesarskega dopusta, pravnik Andraž o birokratski neumnosti in kolateralni škodi in gorski kolesar Mihi o …

Kot priloga pa še oglasna mini revijica o novi generaciji kultnega izdelka japonskega Shimana – opremi XTR.

Sledite nam