23. maja 2019

Rekreativni gorskokolesarski maraton, vpisan v koledar hrvaške kolesarske zveze, s tremi trasami in zagotovo z veliko tekmovalci na startu.

Rekreativni gorskokolesarski maraton, vpisan v koledar hrvaške kolesarske zveze, s tremi trasami in zagotovo z veliko tekmovalci na startu. 8. junija v Samoboru.

Zakaj Occupy in maraton?

Po desetih organiziranih biciklijadah Occupy je organizacija s 30 prišla na 500 udeležencev. Klub se je od začetnih treh ustanoviteljev povečal na današnjih 140 članov in je največji gorskokolesarski klub na Hrvaškem. Logo in majica BBK Krpelj sta povsod prepoznavna.

Na hrvaških maratonih predstavljajo tudi do 10 odstotkov skupnega števila udeležencev. In po vseh hrvaških in nekaj tujih maratonih se je porodila želja po organizaciji svojega, lepšega in večjega.

Ko želiš narediti nekaj takega, potrebuješ pravo ekipo. Tako se je 70 klubskih članov prijavilo za pomoč v organizaciji in ta del je bil rešen. HPB d.d. kot glavni in večletni sponzor je podprl projekt, pa tudi nekaj drugih partnerjev. 4Islands je ponudil logistično pomoč in s klubskim poznavanjem terena je XCM Occupy Samoborski maraton 2019 pripravljen. 10 let izkušenj in znanja. Zaokroženo v celoto, skozi katero želijo pokazati čudovit del Samoborske gore, z minimalnim deležem asfalta ter maksimalnim deležem gozdnih cest, poti in užitka za gorske kolesarje.

300 je maksimum

Število udeležencev je omejeno, da bi zagotovili najvišjo raven kakovosti. Omejitev na 300 udeležencev je pogojena s traso. Tudi najkrajša ni lahka, njeno ime Troja nakazuje, da morda ni vse v moči, včasih je pametno tudi “potiskati”. Sparta naleti na ozek vzpon, podobno kot v Termopilah. Ne bo lahko, toda kdor bo vztrajen, bo zapisan v anale. Olimp je gora, kjer so bogovi počivali in to je trasa za najbolje pripravljene in pogumne. Vsak, ki jo bo končal, bo še leta pripovedoval zgodbo o tem, kako se je povzpel in bil blagoslovljen ob prihodu na cilj.

Trase

– Troja, 20 kilometrov s 550 višinskimi metri vzpona
– Šparta, 40 kilometrov s 1400 višinskimi metri vzpona
– Olimp, 60 kilometrov z 2050 višinskimi metri vzpona

Tekmovalne kategorije

Udeleženci na dirki tekmujejo posamično in bodo glede na starost in spol razdeljeni v naslednje kategorije:
– moški, stari od 18 do 39 let
– moški masters, stari od 40 do 49 let
– moški grand masters nad 50 let
– ženske, enotna kategorija

Razpis in prijave na bbk-krpelj.com 

Dogodek na facebooku 

Sledite nam