Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
20. avgusta 2019

Veliki zmagovalec nedeljskega spektakla v sklopu festivala Crankworx v Whistlerju je Šved Emil Johansson.

Čeprav Crankworx kot festival že nekaj let domuje na več koncih po svetu, je tisti v Whistlerju še vedno z največ teže in najzvestejšo publiko. V sklopu festivala je poleg dirk na pumptracku, paralelnem slalomu in spustu najatraktivnejši prav Joyride. Letos s še nekoliko daljšo in prenovljeno progo.

Potem, ko se je boril s poškodbo hrbta in se spopadal z diagnozo avtoimunske bolezni, se je Emil Johannson že lani vrnil na tekmovanja in to prav v Whistler. Lani je Šved osvojil četrto mesto. Leto dni kasneje je Johansson postavil nov mejnik! Šele kot drugi Evropejec (prvi je bil Thomas Genon leta 2012) je osvojil prestižni Red Bull Joyride v kanadski meki gorskega kolesarstva. Bila je zmaga s stilom, predvsem pa brezhibna prva vožnja, ki mu je prinesla 95,75 točke!

Na drugo mesto se je s skoraj popolno drugo vožnjo uvrstil Kanadčan Brett Rheeder, tretje mesto je z odlično prvo vožnjo, predvsem brezhibnim zgornjim delom, osvojil Poljak Dawid Godziek.

Johansson je po zmagi dejal: “Bilo je težko. Lani sem sicer že nastopal, a moja bitka še ni bila dobljena. Še vedno trpim zaradi nekaterih zdravstvenih težav, vendar sem precej bolj stabilen kot pretekla leta. Počutim se močnejšega kot kdajkoli prej. Zahvaliti se moram družini, prijateljem, zdravnikom, trenerjem in opremljevalcem, ki so mi stali ob strani in me podpirali. Brez njihove pomoči ne bi bil tukaj, morda sploh ne bi več vozil kolesa, kaj šele stal na najvišji stopnički!”

Emil v slikah

Najboljši trije v videu


Posnetek celotnega tekmovanja najdeš na tem mestu

Fotografije Richard Boss/rasolution

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam